Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

iGoogle is offline gegaan

Ooit was het dé startpagina die de wereld moest veroveren. Toch bleek het standaard zoekveld van Google zo populair dat de iGoogle pagina’s met widgets al snel uit de gratie raakten.

1 november is dan ook de dag dat Google de stekker uit haar iGoogle service trok. Wanneer je nu iGoogle bezoekt, zal je dan ook naar de reguliere voorpagina worden doorgestuurd.

Google lanceerde de iGoogle startpagina in 2005 als alternatief op vele andere startpagina’s die toen nog populair waren. Het idee van widgets was toen vernieuwend en liet mensen vooral een eigen startpagina maken die dynamisch was. Zo verzamelde ik er zelf ooit een grote hoeveelheid RSS feeds om zo op de hoogte te blijven van wat er om me heen gebeurde.

Google is nu van mening dat het internet zelf dusdanig is getransformeerd dat informatie nu sneller en beter toegankelijk is dan via het verouderde iGoogle systeem. Tsjah, er is vast een kleine groep gebruikers die daar anders over denkt en baalt dat hun startpagina nu toch echt is veranderd.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.