G-Shock komt met nieuwe lijn smartwatches

Het was eind 2012 dat G-Shock haar eerste horloge met een bluetooth verbinding presenteerde. Zeg maar zo rond de tijd dat de Pebble en de CooKoo op Kickstarter stonden. Nu, eind 2013, komt Casio met een compleet nieuwe lijn G-Shock’s.

De nieuwe G-Shock GB-6900B en GB-X6900B werken met bluetooth 4.0 SMART om energieverbruik laag te houden terwijl de verbinding stabieler blijft dan bij de eerste modellen. Ook heeft Casio ten opzichte van het vorige model het trilsignaal aangepast. Dat trilt nu twee keer zo hard. Daarnaast bevatten de horloges nog licht- en geluidsignalen.

De GB-6900B en GB-X6900B zijn nu ook voorzien van een touchscreen zodat je commando’s aan je smartphone of tablet kan geven. Zo kun je het volume bedienen, maar ook tracks skippen wanneer je naar muziek luistert. Via de speciale G-Shock app die je op je toestel moet downloaden kun je ook nog alarmen op het horloge instellen.

Naast alle connected functies bevatten de GB-6900B en GB-X6900B ook de functies die je van G-Shock kent zoals een wereldklok, stopwatch, timer en wekker. Daarnaast zijn ze schokbestendig.

Voor de echte kenners is het trouwens interessant om te weten dat de GB-6900B gebaseerd is op de klassieke GB-6900. Hij heeft alleen een grotere kast gekregen om alle technische snufjes te huisvesten.

Compatibility

Casio claimt dat de horloges alleen werken op de iPhone 4S en 5. Je mag er vanuit gaan dat ze ook werken met de 5C en 5S. Qua Android geeft Casio aan dat alleen de Galaxy S4 en S4 mini met het horloge kunnen werken. In onze review hopen we deze lijst ook aan te kunnen vullen. Die lees je namelijk volgende week.

Beschikbaarheid

De GB-6900 is verkrijgbaar met een witte of zwarte horlogekast met blauw uurwerk. Daarnaast zijn er een compleet groene en witte uitvoering. De GB-6900 gaat €179 kosten. De GB-X6900B is verkrijgbaar in een compleet blauwe, zwarte of oranje uitvoering en kost €199.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.