Review: Cookoo Watch (SmartWatch)

We hebben hem bewust even laten wachten. Ik heb het over de Cookoo watch. Gewoon omdat het bedrijf al maanden aan het wachten was op de ondersteuning vanuit Android. Het horloge had namelijk ondersteuning nodig voor Bluetooth 4.0 SMART. Nu dat er eindelijk is, een volledige review.

Unboxing

Wanneer je de Cookoo Watch in huis haalt, is het uitpakken een waar feestje. Het horloge zit namelijk in een doosje dat ook echt doet denken aan een koekoeksklok. Het horloge bevat standaard alle batterijen die je nodig hebt. Er zijn er namelijk twee. Één voor de SMART functies en de andere voor het klokwerk. De grote batterij is een CR3032 die online ongeveer €2,50 kost, maar ook veel in dumpshops te vinden is.

Cookoo Watch Unboxing

Design

Qua design gaat de Cookoo helemaal mee in de vraag naar horloges met een grote wijzerplaat. De kast is ook enorm hoog en dat zal mede te maken hebben met de dubbele batterij die in de behuizing zit en het uurwerk dat daar nog bovenop zit. Van de smartwatches die we de laatste tijd hebben mogen dragen is dit dan ook de grootste.

Smartwatches

Cookoo maakt het horloge in vijf kleurvarianten. Het gaat om de volledig zwarte, een zwarte met zilveren ring, een zwarte met blauwe bandjes, een zwarte met roze bandjes en een witte met zilveren ring. Hierdoor is voor iedereen wel een ‘compatible’ kleur te vinden als is de roze wel heel groot om een vrouwenpols.

Meldingen

In tegenstelling tot de SmartWatch van Sony, ontbreekt het aan een grafisch display. De Cookoo maakt gebruik van een monochroom LCD display met een leuke gekleurde LED eronder. Ook dit is weer interessant in het kader van energiebesparing. Het nadeel is echter ook duidelijk. Je krijgt wel notificaties van nieuwe berichten en agenda items, maar kunt ze niet previewen. Ook kun je niet aflezen hoeveel notificaties er zijn. De Cookoo is als smartwatch dus erg basaal. Een vergelijking met de SmartWatch 2 of de Galaxy Gear zou dan ook niet realistisch zijn.

Cookoo Watch Packshot

Het begon met iOS

De Cookoo begon als horloge voor iOS. Hoewel Apple niet de eerste was die ondersteuning voor Bluetooth SMART aankondigde, rolde Apple deze ondersteuning wel als eerste uit. Vanaf de iPhone 4S, iPad 2 of iPad Mini wordt het horloge ondersteund. Eerlijk is eerlijk, het is alleen handig om hem met een iPhone te gebruiken omdat je niet altijd je tablet op zak zal hebben. De ondersteuning voor Apple zal ook de reden zijn dat Cookoo destijds nog niet over ondersteuning voor NFC nadacht. Op non-iOS toestellen beschik je dan over een snellere installatie.

Lang niet alle Androids zijn compatible

Omdat de Cookoo Watch Bluetooth 4.0 SMART nodig heeft, zijn lang niet alle Android smartphones met de Cookoo Watch te verenigen. Her zijn met name de recente Androids van Samsung zoals de S4 generatie die met het horloge overweg kunnen.

Cookoo Watch Pols

Conclusie

Wil je wel een smartwatch, maar niet regelmatig opladen? Wil je een smartwatch die vooral mooi is? Dan is de Cookoo duidelijk jouw partner. Wil je meer, kun je voor een paar tientjes meer al een veel uitgebreider model kopen.

Beschikbaarheid

De Cookoo Watch is voor ongeveer €99,99 online te vinden en is daarmee de goedkoopste smartwatch die we hebben getest.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Hoeft niet steeds opgeladen te worden
  • Tijd goed af te lezen
  • Veel verschillende designs
  • Goede samenwerking met iOS

THE BAD

  • Matige samenwerking met Android
  • Beperkte weergave van notificaties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.