De smaak van: Nespresso Masala Chai

Het was nieuw voor Nespresso. Ieder land mocht voor deze koude maand zelf een bijzondere smaak kiezen. Wij kregen hier in Nederland de Cioccorosso die naar een combinatie van chocolade en rood fruit smaakt. In Duitsland kregen ze echter de Masala Chai.

Tijdens een bezoek aan Keulen besloot ik dan ook bij de plaatselijke Nespresso boetiek een setje Masala Chai mee te nemen, omdat ik toch wel heel nieuwsgierig was naar hoe de smaak van deze grand-cru uitpakt.

Masala Chai Packshot

De Cioccorosso die we hier hebben, heeft een hele uitgesproken smaak en werd door mij eerder bestempeld tot een zeer goede dessertkoffie. De Masala Chai kan wat breder worden ingezet. Deze koffie is namelijk zeer kruidig door de combinatie van kruidnagel, steranijs en kaneel.

Door deze combinatie van kruiden past deze koffie naar mijn smaak heerlijk bij de ochtend, maar ook na een barre middag in de sneeuw is het een prima afwisseling op een goede glühwein. De Masala Chai is geen koffie om bij wakker te blijven. Met een intensiteit van 6 is de smaak mooi zacht en dat is ook weer fijn bij een heerlijke melkbereiding. Zeker wanneer je daar een klein beetje gember aan toevoegt.

Beschikbaarheid

Jammer, jammer, jammer. Hier in Nederland kun je hem niet kopen. Ook niet via internet. Je moet echt de grens over om de Masala Chai in huis te halen, maar het is wat mij betreft de moeite zeker waard.

Masala Chai 3-some

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events