Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Synology lanceert een NAS met media transcoding hardware

Wanneer ik streams van mijn DVD of Blu-Ray collectie wil bekijken, heb ik daar doorgaans een stevige NAS voor nodig. Met de aankondiging van de DS412play wist Synology mij dan ook te verbazen. Qua processor is deze NAS niet heel zwaar uitgerust maar… er blijkt speciale transcoding hardware aanwezig en dat kan weleens heel verrassend werken.

Deze nieuwe NAS is met de speciale hardware namelijk in staat om 1080p te streamen over jouw lokale netwerk. Tegelijk blijven de 1.6GZh CPU en de 1GB aan werkgeheugen grotendeels beschikbaar voor andere taken zoals het maken van jouw backups of het leveren van bestanden aan andere gebruikers binnen jouw netwerk.

Qua exterieur is de DS214play gebaseerd op het ontwerp van de DS214 welke weer is gebouwd op basis van de succesvolle DS213+ NAS. Eerder deze week werden ook al twee andere modellen aangekondigd die deze designlijn voortzetten.

Synology DS214play Achterkant

Achter de plastic klep krijg je dan ook toegang tot twee drives van maximaal 4TB per stuk. Deze kun je als gezamelijke opslagcapaciteit van 8GB inzetten, maar ook in een RAID opstelling elkaars backup laten zijn. Handig, want bij een crash ben je niet meteen al je data kwijt.

Ook handig is dat de DS214play over een SD kaartlezer bevat waardoor je jouw foto’s snel over kunt zetten op de NAS. Ook krijg je een USB 2.0 poort en twee snelle USB 3.0 poorten. Deze kun je onder anderen gebruiken om extra externe harddrives aan te sluiten al kan dat ook via de eSATA aansluiting.

Aansluiting op jouw netwerk verloopt enkel via een gigabit aansluiting. WiFi is niet standaard aanwezig. Verder krijgt de DS214play natuurlijk toegang tot alle apps die we zo fijn vinden bij Synology.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.