Er zijn al diverse smartphones en tablets die via een Qi lader geladen kunnen worden. Qi is de standaard voor inductieladers. Je hoeft je apparaat dan alleen maar op het laadstation te leggen en het laden start. Toch heeft dit nog een groot nadeel. Hoewel je geen kabels meer nodig hebt, gaat het niet echt snel.

Nieuwe technologie van Sony moet het mogelijk maken om een smartphone in een uurtje volledig te laden. Het vermogen van Sony’s techniek ligt dan ook twee keer zo hoog als van conventionele Qi laders.

Deze technologie is interessant voor Sony omdat het merk groot is met waterdichte smartphones. Toch zijn de klepjes die erin zitten nog altijd een groot risico voor de toestellen. Zitten ze niet goed dicht, loopt jouw toestel alsnog vol. Met deze technologie is de noodzaak voor klepjes nog minder.

Hoewel de EU verplicht tot het gebruiken van Micro-SD voor laders van smartphones, heeft Apple bewezen dat er altijd een manier is om de wet te ontduiken. Apple levert namelijk een optioneel verloopsnoertje zodat je de iPhone en iPad via Micro-SD kunt opladen. Een draadloos laadstation zou natuurlijk via Micro-SD aangesloten kunnen worden op het stroomnet om zo op dezelfde manier de wet te omzeilen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.