Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sonos introduceert de relatief goedkope PLAY:1

Sonos heeft vandaag een nieuwe speaker aan haar familie toegevoegd. Het gaat om de Sonos PLAY:1. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een instapmodel in het Sonos universum.

De Sonos PLAY:1 is dan ook voorzien van een tweeter en een mid-range speaker die het Sonos-geluid voort moeten brengen. Daarnaast is de speaker opgebouwd uit materialen die tegen vocht kunnen. Het is dus geen probleem om de PLAY:1 in de doucheruimte te plaatsen (nee niet onder de douche).

Hoewel de PLAY:1 de goedkoopste speaker in de Sonos-familie is, bevat deze wel alle functies die we van Sonsos gewend zijn. Muziek streamen vanaf je NAS, een online dienst of gewoon een online radiostation is geen probleem. De Sonos apps zijn er voor zowel iOS als Android, PC en Mac.

Dat Sonos nu met een instapmodel komt, is voor mijn gevoel ook goed voor het merk. De goedkope speakerbouwer Veho is al een tijdje bezig om een vergelijkbaar systeem op de markt te zetten en ook Peaq, het huismerk van MediaMarkt/Saturn presenteerde ons eerder al een vergelijkbaar systeem dat ze in 2014 op de markt willen brengen. De vraag is natuurlijk of deze merken qua audiokwaliteit in de buurt weten te komen van wat Sonos ons tot nu toe heeft laten horen.

Beschikbaarheid

De Sonos PLAY:1 is vanaf 29 oktober verkrijgbaar. Tijdens de feestdagen heeft Sonos een speciale actie waardoor je er een gratis Sonos Bridge van €49 erbij krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.