Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: PEAQ komt met Sonos-achtig systeem

Peaq, het high-end huismerk van Media Markt en Saturn, komt met een nieuwe multi-room, multi-sound audiosysteem onder de naam Munet. Dit nieuwe systeem kent een aantal opvallende speakers en bevat functies die sterk lijken op het systeem van Sonos.

Het nieuwe Munet systeem kan uit maximaal 20 speakers bestaan die individueel verschillende muziek of met meerdere speakers dezelfde muziek afspelen. Aansturing van de speakers kan vanuit vrijwel iedereen computer, tablet of smartphone. De muziek die naar de speakers wordt gestreamd kan vanaf die apparaten, maar ook van andere apparaten zoals een NAS afkomstig zijn. Daarnaast is er ondersteuning voor 100.000 online radiostations.

Qua hardware hebben de speakers van Peaq één ding gemeen. Ze hebben alleen stroom nodig. De rest verloopt via WiFi of bluetooth. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te plaatsen.

Munet Smart

De Munet Smart is de kleinste speaker uit de Peaq lijn. De speaker heeft een vermogen van 2x 10 Watt RMS

Munet Pro

Een stap omhoog vinden we de Munet Pro. Een speaker met een vermogen van 2x 20 Watt RMS.

Munet Link

De Munet Link vormt de basis van het hele Munet systeem. De Munet Link onderhoudt de verbindingen tussen de speakers en de aansturing vanuit smartphones, tablets of computers.

Munet Link

Eerste reactie

Tijdens de IFA lieten de mensen van Media-Saturn mij al even naar de speakers kijken en ik geef toe, het ziet er netjes uit en het voelt stevig aan. De speakers werden niet aangezet, maar ik verwacht dat ze binnen de prijsrange best zouden kunnen verrassen.

Beschikbaarheid

De nieuwe Munet range van PEAQ komt begin 2014 in de schappen te liggen. Dan weten we ook meer over de prijzen.

4 reacties

  1. De Munet Link is alleen om aan te sluiten op een bestaande audio installatie, en heeft geen functie als basis station.

  2. Weet iemand hoe ik met een windows 8 laptop verbinding kan maken met dit systeem. De app kan niet geinstallerd worden. de tablet werkt prima. had ook graag verbinding met laptop danwel PC

    Groet Michiel

  3. Is er iemand die ervaringen met deze speaker kan delen? Ben erg benieuwd. In de winkel vond ik het geluid van de munet pro duidelijk beter dan van dat kleinere model maar verder heb ik er weinig verstand van. Benieuwd naar meningen van anderen.

    1. Heb er 1 gekocht en ben er heel tevreden over!heerlijk geluid en doe alles met de smartphone oa spotify en radio luisteren,heb hem in Brugge gekocht voor 77€ maar op de website in NL staat hij nu voor 65€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.