Review: Logitech FabricSkin (iPad Keyboard)

Logitech maakt al langer keyboards voor de iPad waar we van onder de indruk zijn. Met de FabricSkin maakt Logitech nu ook een keyboard die er gewoon enorm hip uitziet en ook nog eens waterafstotend is. Tijd voor mij om deze review ermee te tikken.

Unboxing

De kartonnen verpakking van de FabricSkin is erg netjes vormgegeven en toont bij het openen meteen de hoes. Onder de hoes heeft Logitech de handleiding liggen en in een doosje dat we open moeten scheuren een USB kabel om de FabricSkin op te laden. Deze is in dezelfde kleur als de FabricSkin die je koopt. Helaas zit er niet ook nog een matchende USB kabel voor de iPad zelf bij. Dat zou het geheel netjes afmaken.

Logitech FabricSkin iPad

Design

Wanneer je de FabricSkin opent, schuif je de iPad met het grootste gemak in het rubberen frame van deze case. Rondom zijn doordrukknoppen in de rand verwerkt. Lekker groot en niet al te stroef. Netjes.

Logitech FabricSkin iPad

Ook aan uitsparingen voor de 30-Pins (in ons geval) connector of de lightning connector is gedacht. De uitsparing rondom de hoofdtelefoonplug is lekker groot zodat je ook dikke pluggen op de iPad aan kunt sluiten. Tenslotte is er nog gedacht aan een opening voor de camera en natuurlijk de micro-USB aansluiting om de FabricSkin op te laden. Deze heeft namelijk een eigen accu.

Logitech FabricSkin iPad

Gebruik

De FabricSkin is in een laptopmodus te plaatsen. De iPad blijft door gebruik van magneten keurig in de juiste positie staan. Ook zorgen de magneten ervoor dat de FabricSkin aan wordt gezet en dat de verbinding met ongeveer 2 seconden tot stand is gebracht.

Logitech FabricSkin iPad

Wil je de iPad echt als tablet gebruiken, dan kun je er nog altijd voor kiezen het keyboard naar achteren te vouwen. Natuurlijk is de iPad dan wat dikker, maar dat is niet bezwaarlijk.

Logitech FabricSkin iPad

De toetsen van de FabricSkin voelen wat vreemd aan. Na alle plastic toetsen waar ik de afgelopen jaren mijn vingers op heb mogen leggen, geeft rubber toch veel meer mee. Dit gevoel went wel erg snel, maar zal in het begin wat vreemd aanvoelen.

Toch heeft dit ook een voordeel. Zeker wanneer je bijvoorbeeld je koffie omstoot. Hoewel de iPad niet echt waterbestendig is, is het toetsenbord dat wel. Na een klein ongelukje hoef je de dure case dus niet in de prullenbak te knallen.

Logitech FabricSkin iPad

Hetzelfde gaat ook op voor de posities van de toetsen. Doordat het toetsenbord beperkt is tot de breedte van de iPad, zit te A knop boven de shift. Hierdoor moet ik mijn vingers net iets anders plaatsen dan ik (ook bij Logitech) gewend ben. Hier zit eigenlijk de grootste uitdaging van het tikken met de FabricSkin. Ik heb er twee weken voor nodig gehad voor ik foutloos een stuk kon tikken. Pas op dat moment begon ik ook echt het gemak van de FabricSkin te waarderen. Het toetsenbord heeft dus last van een leercurve.

Logitech FabricSkin iPad

Conclusie

Als ik kijk naar keyboard covers, dan valt de FabricSkin van Logitech echt op. Het is een designartikel die mij qua uiterlijk enorm pleziert. Het tikken vraagt gewenning. Het gevoel en de positie van de knoppen vraagt echt om aanpassing van hoe ik mijn handen plaats. Na een paar weken gaat het goed, maar als je niet bereid bent om die tijd te investeren wil je waarschijnlijk toch iets anders dan dit.

Beschikbaarheid

De Logitech FabricSkin ligt nu in de winkel en verschijnt binnenkort ook voor de iPad Air.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Mooi stukje design
  • iPad gemakkelijk te plaatsen
  • Voldoende stootbescherming
  • Waterafstotend toetsenbord

THE BAD

  • Tikken op de FabricSkin voelt in het begin wat te onnatuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.