Dunner, lichter en sneller: de iPad Air van Apple

Vanavond heeft Apple de iPad Air aangekondigd. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het er bij deze iPad (net als de MacBook Air) om dat hij dunner en lichter is dan de standaard iPad’s die we tot nu toe hebben gezien.

Qua design lijkt de Air aan de achterkant nog sprekend op de vorige iPads. Het zijn vooral de knoppen die nu van metaal zijn die opvallen. Daarnaast is hij met 7,2 millimeter ook 2 millimeter dunner. Voor het eerst sinds de originele iPad zal het in veel gevallen dus niet zo zijn dat je jouw oude covers op de nieuwe iPad kunt gebruiken.

Display

Net als voorgaande iPad’s, meet het scherm 9,7 inch en praten we over een IPS display. De resolutie is nu 2048×1536 en dat is een stuk hoger dan reguliere 10 inch tablets. Je krijgt met 264 pixels per inch dan ook een veel scherper display. De iPad 2 en 3 moesten het doen met 132 pixels per inch en dat noemde Apple destijds al Retina.

IPad Air best_design_dimensions

De grotere resolutie staat ook gelijk aan het nog groter worden van de apps die je download. Je gaat dus nog sneller door jouw opslagruimte heen.

Hardware

De hardware van de iPad Air is afgestemd op de ontwikkelingen voor de iPhone 5S. Met andere woorden, je krijgt een 64-bit A7 processor van Apple in combinatie met de M7 processor die alle bewegingen van het apparaat nauwkeuriger detecteert dan de sensoren die Apple voorheen gebruikte.

IPad Air power_technology

Camera’s

De iPad Air heeft twee camera’s aan boord. Aan de voorkant zit de Facetime camera die 720p HD beelden kan streamen. Voor foto’s hou je 1,2 megapixel over. Aan de achterkant zit een 5 megapixel iSight camera. Deze iSight camera kan wel filmen in 1080p.

Opslag

Qua opslagruimte is de iPad Air royaal uitgerust. Hoewel het instapmodel nog steeds slechts 16GB ($499) aan opslagruimte heeft, kun je ook 32GB ($599), 64GB ($699) en 128GB ($799) modellen kosten. Ook nu weer krijg je de optie om een 3G model aan te schaffen voor een meerprijs van $130. Micro-SD blijft geen optie voor Apple.

IPad Air hero

Draadloos

De iPad Air beschikt nog steeds over dual-band WiFi a/b/g/n, maar Apple voegt MIMO ondersteuning toe. Dat is sneller op een N router, al is het jammer dat je nog steeds geen gebruik kunt maken van 802.11AC wat al wel op diverse Androids zit. Apple heeft in deze iPad ondersteuning voor Bluetooth 4.0, maar ook hier weer geen ondersteuning voor het populaire NFC dat op Windows Phone, Android en zelfs BlackBerry toestellen te vinden is.

Kleuren

Ook nu is de iPad te koop in het wit of zwart. De naamgeving is alleen anders omdat de voorkant ook bepalend is voor de kleur van de achterkant. De witte heet nu dan ook Silver en de zwarte heet nu Space Gray.

Geen Vingerafdrukken

Voor iedereen met een hekel aan de NSA heeft Apple goed nieuws. De nieuwe iPad’s hebben geen scanner voor vingerafdrukken ;-).

Smart Cover & Smart Case

Apple heeft voor de iPad Air (zoals je mag verwachten) weer een Smart Cover. Daarnaast heeft Apple nu ook de Smart Case. Dit is een Smart Cover met bescherming voor de achterkant van de iPad.

IPad Air smart_yellow

De opsomming

Wat zijn de grote veranderingen ten opzichte van de vorige iPad? Deze is 64-bit en heeft een veel sneller processor. Daarnaast is WiFi een stukje sneller, al gebruikt Apple nog steeds niet de nieuwste technieken. Wellicht een keuze om de dikte en het gewicht laag te houden. Bluetooth heeft een upgrade gekregen, het scherm laat iets meer pixels zien en je krijgt iets meer megapixels op de camera’s.

Beschikbaarheid

De iPad Air ligt vanaf 1 november in de winkel. Apple kondigde vanavond ook de iPad Mini with Retina aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.