GadgetGear.nl

Review: Integral Metal Fusion (USB 3.0 Stick)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Integral Metal Fusion met 4.5 sterren.

The Good
  • Lekker klein
  • Mooi materiaalgebruik
  • Hogere snelheid dan de belofte

The Bad
  • Voor permanent gebruik mag het nog net wat kleiner.

Onder de naam Metal Fusion heeft Integral niet al te lang geleden een bijzondere designstick aangekondigd. Hij lijkt in de basis een beetje op de Porsche Design stick van LaCie, maar is lekker klein. Deze kun je dus gewoon in jouw ultrabook (of auto) laten zitten. Unboxing In de verpakking vinden we zowel de stick […]

Onder de naam Metal Fusion heeft Integral niet al te lang geleden een bijzondere designstick aangekondigd. Hij lijkt in de basis een beetje op de Porsche Design stick van LaCie, maar is lekker klein. Deze kun je dus gewoon in jouw ultrabook (of auto) laten zitten.

Unboxing

In de verpakking vinden we zowel de stick als een klein lusje waarmee je hem gemakkelijk aan je sleutelbos kunt hangen. Of dat laatste handig is betwijfel ik, want je zal er vast documenten op zetten met jouw huisadres erin en dan kan de vinden van jouw verloren sleutels meteen naar binnen ;-).

Integral-Metal-Fusion-32GB-Packshot

Design

Zoals gezegd heeft LaCie met Porsche Design een vergelijkbare stap gezet als Integral met als groot verschil dat de Integral een stuk compacter is (en een andere prijs en snelheid kent). Door de bovenkant af te ronden kun je hem in theorie gewoon lekker in jouw ultrabook laten zitten. Een hoes schuift er gemakkelijk overheen. Oké, het is niet de kleinste stick in dat segment, maar hij voldoet prima.

Integral-Metal-Fusion-32GB-Asus-2

Snelheid

De Metal Fusion is een USB 3.0 stick. Belangrijk daarbij is de datasnelheid. Bij de 32GB stick belooft Integral een leessnelheid van 140MB/s en een schrijfsnelheid van 20MB/s. Voor een stick die je permanent gebruikt een zeer degelijke snelheid. Natuurlijk heeft de crew van GoMemory.net een benchmark uitgevoerd.

Hoewel we nogal eens meemaken dat producten de opgegeven snelheid net niet halen, doen de twee samples die we van Integral hebben ontvangen het voorbeeldig. De schrijfsnelheid ligt op 22.35MB/s en de leessnelheid ligt zelfs op 154.70MB/s. De sticks weten dus netjes te plussen en dat zie ik graag.

Integral-Metal-Fusion-32GB-Asus-1

In de praktijk komt het er op neer dat het verschuiven van Full HD films nog wel wat tijd inneemt, maar je verder eigenlijk niet merkt dat je op een externe schijf werkt.

Conclusie

De stick had van mij nog kleiner gemogen, maar met de Metal Fusion zet Integral een wel heel nette stick neer. De prestaties liggen net wat hoger dan de belofte van de fabrikant en dat staat me enorm aan.

Beschikbaarheid

De Integral Metal Fusion ligt nu in de winkel.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.