Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

LG’s G Flex heeft een gebogen scherm en zelfhelende coating

LG heeft voor de Koreaanse markt een spectaculair nieuw toestel aangekondigd. Het gaat om de nieuwe LG Flex. Het toestel heeft een gebogen display en is voorzien van een coating die kleine krassen dicht laat groeien.

In tegenstelling tot de onlangs aangekondigde Galaxy Round van Samsung, buigt de G Flex van onder naar boven. Hoewel in verticaal gebruik het nut daarvan niet meteen zichtbaar is, is dat bij gebruik van media anders. Zo moet de filmbeleving een stuk beter zijn en ook qua gaming kan ik me voorstellen dat het toestel lekkerder in de hand zal liggen.

LG G Flex

Voor het display maakt LG gebruik van een POLED display. Dat is een plastic OLED. Het is meteen het grootste POLED display ter wereld. Ook de batterij in het toestel is meegebogen met de vorm en heeft met een capaciteit van 3.500mAh voldoende stroom voor een drukke dag. Daarnaast ligt er een snelle 2.2GHz quad-core processor in.

De G Flex zal door LG ook van een nieuwe grafische schil voor Android voorzien worden. Deze maakt beter gebruik van de mogelijkheden van het gebogen scherm. Ook vinden we de op de achterkant de volumeknoppen die we ook van de LG G2 kennen.

Tenslotte bevat het toestel een nieuwe coating. Deze coating moet in staat zijn om kleine krasjes van dagelijks gebruik weg te werken. Mogelijk is het een organisch nano materiaal dat krasjes dicht laat groeien. Hier geeft LG helaas niet heel veel informatie over prijs.

Helaas heeft het toestel wel één groot probleem. Het innovatieve toestel komt voorlopig alleen in Korea op de markt. Net als de Galaxy Round van Samsung.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.