Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Lenovo komt met een Android laptop

Met de A10 zet Lenovo haar eerste Android laptop neer. Het is een zogenaamde Dual Mode laptop. Je kunt hem hierdoor ook als tablet gebruiken door, net als bij de Yoga, het scherm verder naar achteren te klappen.

Toch zit er wel een verschil in. Het scherm kan niet helemaal plat op het toetsenbord wanneer je deze in tablet modus gaat gebruiken. Het stopt bij 300 graden. De hele laptop weegt trouwens 1 kilo en dat is lekker licht.

Lenovo-A10-2

De A10 draait op Android 4.2 met Lenovo’s eigen grafische schil er overheen. In China bouwt Lenovo al jaren smartphones en tablets. Het heeft dus voldoende ervaring om een product als de A10 naar Europa te brengen.

Onder de motorkap ligt een RockChip RK3188 chipset. RockChip kennen we onder anderen van de Minix mediaplayers die we veel hebben getest. Sterker nog, het gaat om exact dezelfde hardware als in de Neo X7 van Minix. De quad-core CPU loopt dus op een nette 1.6GHz.

Lenovo-A10-3

De laptop beschikt over een 10,1 inch touchscreen met een resolutie van 1366×768 pixels. Boven het display zit een 0,3 megapixel webcam. Op een enkele acculading moet de A10 9 uur gebruikt kunnen worden.

Beschikbaarheid

De Lenovo A10 gaat €299 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.