Apple heeft naast de nieuwe iPad Air ook de nieuwe iPad Mini with Retina aangekondigd. Apple gebruikt opvallend genoeg niet de naam iPad Mini 2 voor deze tweede generatie. Ook ligt de hardware van de Mini nu veel dichter tegen de grote iPad aan.

Display

De iPad Mini with Retina heeft wederom een 7,9 inch display, maar nu met 2048×1536 pixels. Dit is hetzelfde aantal pixels als de iPad Air. Door het kleinere formaat gaat het aantal pixels per inch omhoog naar 326 en daarmee is het scherm dus scherper als van de iPad Air.

iPad Mini display_hero

Hardware

Onder de motorkap vinden we ook bij de iPad Mini with Retina de Apple A7 processor en de M7 sensorchip. Deze 64-bit configuratie kennen we al uit de iPhone 5S en geeft de iPad veel meer rekenkracht.

Kleuren

Net als bij de iPad Air, krijg je de keuze tussen twee kleuren. De zwarte heet nu Space Gray en de witte heet nu Silver. Dit heeft te maken met de kleur van de achterkant van de iPad Mini with Retina.

iPad Mini tab_hero_ipadmini

Opslagruimte

Net als de grote iPad, kun je een iPad Mini with Retina kopen met 16GB ($399), 32GB ($499), 64GB (599) en 128GB ($699). Ook nu weer betaal je $130 extra voor 3G ondersteuning en is het niet mogelijk om micro-SD kaarten te gebruiken. Met de grotere resolutie van de nieuwe iPads worden apps wederom groter, dus koop niet te klein in, want je kunt de opslagruimte niet uitbreiden.

iPad Mini apps_hero

Draadloos

Ook de iPad Mini with Retina beschikt over WiFi a/b/g/n ondersteuning met twee antennes voor MIMO. Daarmee is hij sneller dan de vorige mini, maar nog steeds is het jammer dat Apple niet meegaat met WiFi 802.11ac wat veel betere prestaties levert. Android fabrikanten doen dat namelijk wel. Ook hier wel ondersteuning voor bluetooth 4.0, maar niet voor het handige NFC.

iPad Mini ios_hero

Camera’s

Je krijgt aan de voorkant een 1,2 megapixel Facetime camera die 720p kan streamen. Aan de achterkant zit een 5 megapixel camera die 1080p video’s kan opslaan.

iPad Mini performance_hero

Covers

Ook de iPad Mini wordt door Apple voorzien van de klassieke Smart Cover en de nieuwe Smart Case. Deze laatste biedt ook bescherming voor de achterkant van de iPad Mini with Retina.

IPad Air smart_yellow

Beschikbaarheid

Apple heeft aangegeven dat de iPad Mini with Retina ‘laat’ in november in de winkels zal liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.