Met de One Max komt ook HTC met een eigen phablet. De One Max krijgt van HTC een 5,9 inch display mee waar de HTC One het toch ook al met een nette 4,7 inch mocht doen. 1,2 inch winst dus.

Toch is de resolutie van het display met 1920×1080 hetzelfde gebleven net als de rest van de hardware. Het aantal pixels per inch gaat dus omlaag waardoor de One Max toch iets minder scherp is dan de One. Dat zou ook kunnen betekenen dat het scherm van de One Max goedkoper te produceren is. De One heeft namelijk 469 pixels per inch terwijl de One Max het met 373 pixels per inch moet doen. In beide gevallen zijn de displays wel nog altijd scherper dan het Retina display van de iPhone 5S.

orig_One_Max_front_Glacial Silver_NL (1)

De enige echte afwijking in de hardware zijn het interne geheugen, de accu en een vingerafdrukscanner. De HTC One kwam in 32GB en 64GB modellen op de markt. De One Max alleen in 16GB en 32GB. Hiervan lijkt alleen de 16GB variant naar Nederland te komen. De accu is nu wel een stuk beter geworden. Die heeft nu een capaciteit van 3.300mAh in plaats van 2.300mAh. Daarnaast is de telefoon te beveiligen met de vingerafdrukscanner. Deze is vergelijkbaar met de functie van die op de iPhone 5S.

Hierdoor is het opvalland dat de HTC One Max €749 moet gaan kosten terwijl de adviesprijs van de HTC One tijdens de introductie €699 was. Hij ligt vanaf eind november in de schappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.