Kevin Krechting
Kevin Krechting

Shadow Warrior, de game die bewust over de top gaat!

Na hun laatste game Hard Reset heeft de developer Flying Wild Hog een nieuwe first person shooter in aantocht. Nou ja Shooter… de persoon in het verhaal kan toch ook wel angstig goed overweg met een katana. Al met al een game met humor doordrenkt met heel veel bloed.Het is een remake van de Shadow Warrior uit 1997. Destijds was het een soort Duke Nukem 3D. Dezelfde speelstijl, humor, en vijanden, maar dan met een Aziatisch tintje. Er zat veel bloed in en dat is er zeker niet uitgehaald in de huidige versie.

Tijdens de GamesCom kwamen we per toeval in een sessie van Shadow Warrior terecht. De ontwikkelaars lieten wat gameplay zien. Deze game is niet voor de kinderogen bestemd. De katana snijdt makkelijk door vijanden heen en als het even niet lukt gebruik je krachtige vuurwapens en granaatwerpers. Zelfs hoofden van gedode demonen behoren tot je wapenarsenaal. Dit gecombineerd met de nodige humor maakt het zelfs leuk om zoveel mogelijk tegenstanders om te hakken binnen een zo kort mogelijke tijd.

Shadow Warrior mele

Het verhaal is hetzelfde, jij bent Lo Wang en je hebt de taak om een legendarisch zwaard op te halen. Dit gaat min of meer mis en demonen lopen vrij rond. Je krijgt het zwaard te pakken en een demon in het zwaard begeleidt vanaf dat punt tot aan het einde van de game en laat je niet meer met rust met zijn opmerkingen en tips.

De game staat garant voor afgehakte ledematen, bloed en explosies. Door de hoeveelheid geweld en de humor is het toch wel een game die hier mee wegkomt. Je krijgt punten voor je kills en nog meer punten als je ze achter elkaar weet te killen. Met deze punten kun je je wapens upgraden naar eigen inzicht. Het is dus niet alleen maak knallen totdat je de game uitgespeeld hebt, maar je kunt de game ook naar je hand zetten door de upgrades.

SW Screen 4

De game ziet er grafisch gezien goed uit, waar je de katana in een demon hakt daar is de snee zichtbaar, de demonen zien er goed uit, net als de wapens en de omgeving.

Kortom, als je van gruwelijke FPS games houdt met een vleug humor dan is deze game echt wat voor jou. Shadow Warrior komt uit voor de PC en zal vanaf 26 september te downloaden zijn via Steam, GOG, Humble Store en Get Games voor een adviesprijs van rond de €33,-. Voor meer info of vids ga naar de site van Shadow Warrior.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.