In mijn jeugd waren er twee kampen als het om fighters ging. Ik speelde Mortal Kombat, mijn vriendjes Street Fighter. Ik wilde het nooit toegeven, maar stiekem was ik jaloers. Dat hoeft gelukkig niet meer nu ik de Street Fighters op de Wii U heb mogen reviewen.

Street Fighter II: Turbo

Street Fighter II was qua gameplay een formidabele game om in te knokken. Toch ontbrak het vooral aan content. Reden genoeg voor de release van Street Fighter II Turbo. De Street Fighter II zoals deze eigenlijk had moeten verschijnen.

StreetFighterIITurbo_HF_SNES-WiiU-JAYP-Screen0-ALL

Street Fighter II: Turbo bevat namelijk meer karakters, meer moves en, zoals de naam al doet vermoeden, meer snelheid. Waar je in het origineel moves van je tegenstander gemakkelijk kon blokken, was dat in Street Fighter II: Turbo een stuk lastiger.

Bovendien bevonden zich tussen de karakters ineens vier eindbazen en dat speelde toch ook wel heel leuk. Voor de retro gamers onder ons, ik heb het over Vega, Balrog, M. Bison en Sagat.

De Gameplay is prima vertaald naar de Wii U van Nintendo, maar Nintendo heeft een wat groter probleem met Street Fighter II: Turbo. Gelijktijdig zijn namelijk twee betere versies van Street Fighter II verschenen. Ik kan dan ook alleen maar aanbevelen om deze over te slaan, tenzij je gewoon echt de hele collectie in huis wenst te halen.

StreetFighterII_TWW_SNES-WiiU-JAMP-Screen2-ALL

Street Fighter II: The World Warrior

Één van deze betere versies is Street Fighter II: The World Warrior. Dé Street Fighter game die je samen in de huiskamer speelt en tegelijk dat arcade gevoel geeft dat games rond de start van de jaren 90 zo goed konden geven.

Natuurlijk kan je Street Fighter II: The World Warrior prima in je ééntje spelen, maar dan mis je de helft van het plezier dat deze Street Fighter II versie je kan geven. Niet alleen bevat deze game de karakters uit de vorige Street Fighter, maar het zijn er wederom meer en nu ook met verschillende outfits.

StreetFighterII_TWW_SNES-WiiU-JAMP-Screen0-ALL

Qua gameplay is ook deze versie van Street Fighter II lekker vlot en een genot om te spelen. De moeite van het kopen waard? Ja, maar ook nu heeft Nintendo gewoon nog een betere optie: Street Fighter II: The New Challengers.

Super Street Fighter II: The New Challengers

Hier staan we dan, aan het begin van Super Street Fighter II: The New Challengers. De meest complete uitvoering van Street Fighter II die je op de Virtual Console van de Wii U naar binnen kunt trekken. De game met niet alleen de meeste karakters en stages, maar ook met de meeste diepte.

Die diepte zit hem onder anderen in nieuwe moves voor de bestaande karakters. Denk daarbij aan de legendarische vuurballen die Ryu over het scherm kan knallen en de Dragon Punch van Ken.

StreetFighterIITurbo_HF_SN_ copy

Toch heeft Super Street Fighter II: The New Challengers niet alleen maar voordelen. Hij is namelijk wel wat langzamer dan Street Fighter II: Turbo en The World Warrior. Waarom dit gedaan is weet ik niet, maar het is wel even wennen na los te zijn gegaan in die twee andere games.

Conclusie

Is snelheid belangrijk, dan kies je niet voor Super Street Fighter II. Is diepgang belangrijk, dan kies je wel voor Super Street Fighter II. Het is dus niet vreemd dat Nintendo in één ruk drie vrijwel dezelfde uitvoeringen op de Virtual Console knalt. Iedere uitvoering is toch net even anders ;-).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.