Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Homeland Seizoen 2 met 4.5 sterren.

The Good
  • IJzersterk verhaal
  • Zeer goede acteurs
  • Veel ruimte voor verdieping
  • Sterke cliffhanger
The Bad
  • De serie voelt anders dan seizoen 1


Het komt niet vaak voor. Dat mijn hart sneller klopt van de spanning in een serie. Dat ik tijdens het kijken een pauze neem om het allemaal even te laten bezinken. Dat was het gevoel dat ik had tijdens de laatste aflevering van seizoen 1. Oké, een echte cliffhanger had de serie niet. Het had daar kunnen stoppen. Gelukkig was er nog voer genoeg voor een enorm spannend tweede seizoen.

Het eerste seizoen van Homeland werd overladen door positieve reviews. Zelfs Obama liet de pers weten thuis te blijven voor deze serie. Je snapt, Homeland heeft dus wat te bewijzen.

Recap

Tijdens het eerste seizoen ontdekte Carrie dat een soldaat die terugkwam naar de VS plannen zou hebben om de president te liquideren. Al snel was voor Carrie duidelijk dat het om de vermiste Nicholas Brody ging. Een soldaat die zich bekeerde tot de Islam. Nu zou het plot wel heel dun zijn als dit de reden is, maar gelukkig lieten de schrijvers zien waarom Brody zich bekeerde en wordt de Islam niet enkel als een terroristische organisatie neergezet. Langzaam maar zeker komen we meer over de hoofdpersonen te weten en zien we hoe Brady zorgvuldig een aanslag voorbereid.

Nieuw begin

De eerste uitzending van seizoen 2 is vooral even herinneringen ophalen. Nee, ik heb het niet over een simpele herhaling, maar gewoon over de dialogen tijdens de uitzending. Tegelijk wordt het plot van dit tweede seizoen al een beetje voorbereid. Echt spannend wordt het pas wanneer Saul (Mandy Patinkin) in de tweede afleveringen de tape van Brody (Damian Lewis) tegenkomt en ontdekt dat Carrie (Carrie Mathison) al die tijd gelijk had. Toch lijkt de tape niet sluitend om het gevaar te laten wijken.

 

Vanaf dit moment gaat de show letterlijk in overdrive en zien we in korte tijd veel dingen gebeuren. We zien hoe Carrie (die toch best wel een paar afwijkingen heeft) herstelt en Brody van zijn voetstuk valt. Nee, hier hou ik op anders geef ik veel te veel weg.

Conclusie

Homeland 2 is qua gevoel niet te vergelijken met seizoen 1. Al is het maar omdat seizoen 2 wel echt een knaller van een cliffhanger heeft. De snelheid waarmee het plot zich laat onthullen is wel ongewijzigd gebleven waardoor ook dit seizoen weer bol staat van de verassingen. Een must-have dus. Alweer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.