Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Homeland Seizoen 1 (DVD)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Eindelijk weer een unieke serie
  • Een verbluffend verhaal
  • Een ijzersterke cast

THE BAD

  • Niet heel veel extra's te vinden
  • Je kunt niet meer wachten op seizoen 2

Ze schermen ermee, de uitspraak dat dit de serie is waar zelfs Obama voor thuisblijft. Een serie die haar aftrap doet in het altijd stoffige Bagdad om vervolgens te climaxen in Washington. Een serie die mij nog lang bij zal blijven.

In het eerste deel van Homeland maken we kennis met Carrie Mathinson (Claire Danes). Zij is een CIA officier die een tijdje in Bagdad heeft gediend. Tijdens deze dienst, ontvangt ze informatie van een informant. Informatie over een Amerikaan die zich tot het terrorisme heeft bekeerd.

Niet veel later, wordt Carrie zijdelinks betrokken bij de terugkomst van Nicholas Brody. Één van de twee leden van een team scherpschutters, dat al acht jaar lang als vermist werd beschouwd. Hij wordt gevonden tijdens een reddingsactie en als echte held naar binnen gehaald.

Brody

Toch vermoed Carrie dat er meer aan de hand is. Om er achter te komen of Brody de bekeerde Amerikaan is, lijkt ze tot het uiterste te gaan en zelfs haar baan op het spel te zetten…

Homeland is geen serie die barstensvol actie zit. In plaats daarvan genieten we van een blik achter de schermen. We zien hoe een reguliere soldaat geconfronteerd wordt met de daden van het land dat hij beschermd terwijl zich een enorm politiek spionagespel afspeelt binnen de CIA.

Het is bijzonder om te zien hoe de makers van de serie in 12 afleveringen de spanning in de serie zo enorm weten op te bouwen. Nee, verwacht geen Hollywood helden, maar situaties en personen die voor jouw gevoel echt kunnen bestaan.

Marine One

Extra’s

Qua extra’s heeft de DVD box van Homeland niet heel veel te bieden. Het is vooral de vooruitblik op het tweede seizoen die eruit springt. Meer heb ik ook niet nodig. Ik kan niet wachten tot het volgende seizoen beschikbaar is.

Conclusie

Homeland draait niet om spannende, special effects. Niet om het opstapelen van dode mensen en al helemaal niet om bommen en granaten… nouja, om die ene bom dan… nee hier stop ik. Homeland is een bloedstollend verhaal dat je gewoon meegemaakt moet hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.