Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Fisher Space Pen Stylus

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Schrijft in alle posities
  • Schrijft door vet
  • Schrijft op redelijk gladde oppervlakken
  • Prima stylus
  • Ligt goed in de hand

THE BAD

  • Mist een clip

De Fisher Space Pens zijn beroemd. Beroemd omdat ze met regelmaat met de Amerikanen mee de ruimte in gaan. Oké tegenwoordig zitten niet zo heel veel Amerikanen meer in de ruimte, maar het blijft een mooi verhaal. Met de Space Pen Stylus laat Fisher de Space Pen evolueren en is de pen voor het eerst bruikbaar op tablets.

Unboxing

De Space Pen komt in een klein kartonnen doosje met daarin een mooie plastic bewaardoos. In het midden van de doos vinden we de Space Pen. Daaronder zit de handleiding weggewerkt.

Fisher Space Pen Stylus Unboxing

Onderdelen

We doen het niet vaak, maar deze pen is wel heel gemakkelijk uit elkaar te halen. Dus even een shotje van alle onderdelen waar de pen uit is geassembleerd.

Fisher Space Pen Stylus Onderdelen

Toch is er één ding dat ik mis. Een onderdeel dat niet op de foto van het doosje te zien is, maar wel op de foto’s die bij het persbericht zaten. Ik heb het over de clip. Een klein gemis.

Vulling

Het bijzondere aan de Space Pen is de vulling. Wanneer je met een gewone pen boven jouw hoofd schrijft, merk je dat het heel snel stopt. De zwaartekracht kan de inkt namelijk niet uit de vulling duwen. In de ruimte ontbreekt het ook aan zwaartekracht. Fisher heeft dus een vulling met een gaslading ontwikkeld. Dit gas drukt de inkt letterlijk naar buiten wanneer je schrijft. De vulling staat dus onder druk en de inkt begint te lopen zodra je de pen tegen het papier loopt.

Hoewel je niet vaak boven je hoofd zal schrijven, heeft het nog een tweede effect. Je kunt schrijven op gladde oppervlakken en over vettige oppervlakken. Die inkt stroomt namelijk toch wel. Zelfs onder water schrijven is geen probleem voor de Space Pen Stylus.

Stylus

De Stylus punt van Fisher lijkt sterk op de andere punten in de markt. Het maken van deze punten is allang geen rocket science meer ;-). Fisher geeft aan dat de pen tot een half miljoen drukken is getest. Gezien de goede naam van het merk ga ik er vanuit dat dit wel zal kloppen. Ik ben de tel namelijk kwijtgeraakt na 104 drukken…

Qua tablets en smartphones lijkt de pen vrijwel overal op te werken. Ook daar geen probleem dus.

Conclusie

Met de Space Pen Stylus combineert Fisher een goed verhaal, een praktische pen en een stylus in één product. Jammer alleen dat er geen clip op zit.

De Fisher Space Pen Stylus is nu voor €30 verkrijgbaar.

Fisher Space Pen Stylus Packshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.