Wanneer het om de toestellen van Sony gaat, is de Xperia Z het beste wat ze tot nu toe hebben gemaakt. Met de introductie van de Z1 geeft Sony het legendarische toestel opvolging.

De Z1 zal een stuk sneller worden dan de huidige Z. Dit door de dikke 2.2GHz quad-core CPU die Sony erin heeft gelegd. Het is dan ook het snelste toestel dat we op dit moment kennen. De snelle CPU krijgt ondersteuning van 2GB aan werkgeheugen en een Adreno 330 GPU.

Het display van de Xperia Z1 meet 5 inch en heeft een Full HD 1920×1080 pixel resolutie. Dat is 441 pixels per inch, dus haarscherp. Ook biedt de Xperia Z1 naast 16GB aan opslagruimte de mogelijkheid om micro-SD kaarten tot 64GB te plaatsen.

De Xperia Z1 is ook één van de eerste toestellen die op Android 4.3 gaat draaien. Een mooie primeur voor Sony, maar het meest interessante komt nog. De camera van de Xperia Z1 is namelijk 20,7 megapixel. Ook hier weet Sony dus flink te scoren. Aan de voorkant zit bovendien nog een 2 megapixel camera voor videogesprekken.

Lees ook de review van de Xperia Z1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.