Als ik een tagcloud moest maken van de IFA, was Bluetooth het grootste woord gevolgd door WiFi en Miracast. Miracast? Oké, Samsung noemt het AllShare Cast en Sony noemt het Screen Mirroring, maar het komt op hetzelfde neer. Je scherm delen via WiFi Direct.

De meeste moderne smartphone, tablets en zelfs computers beschikken tegenwoordig over WiFi Direct en Miracast. Ook moderne Smart TV’s hebben deze techniek steeds vaker aan boord, maar dan praten we echt over modellen vanaf 2012. Heb jij nog geen Miracast, dan is de Netgear PTV3000 één van de oplossingen die je kunt kiezen.

De PTV3000 van Netgear voegt, zonder al te veel andere Smart TV poespas, Miracast aan jouw TV toe. Gewoon via de HDMI aansluiting. Hierbij heeft de PTV3000 ondersteuning voor 1080p video en 5.1 surround sound. Zelfs een HD film doorsturen mag dus geen probleem zijn.

Wat de PTV3000 gaat kosten en wanneer/of we hem in de schappen aan gaan treffen is nog even onbekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.