Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Hands-on met de JBL Synchros-lijn

JBL kennen we voornamelijk van de speakers, maar komt nu ook met een uitgebreide lijn hoofdtelefoons. Het gaat om de nieuwe Synchros lijn die meteen al uit vijf nieuwe modellen bestaat. Wij mochten alvast de drie on-ear modellen uitproberen.

JBL Synchros S300

De Synchros S300 is de meest simpele hoofdtelefoon waar JBL mee komt. JBL heeft dit model uitgerust met PureBass en 40mm drivers. Voor liefhebbers van dance en hip-hop een prima startpunt binnen de serie. Je krijgt er snoeren met afstandsbedieningen bij voor zowel iOS als Android en hij verschijnt in het zwart en wit.

Tijdens de testsessie kreeg ik het gevoel van de S300 een prima geluid neer weet te zetten, maar daarin niet echt opvalt. Dat is ook niet vreemd bij een basismodel. Wat wel heel fijn is, is dat de S300 erg prettig zit, ook op mijn grote hoofd.

JBL Synchros S500

De Synchros S500 is meteen al een heel ander verhaal. Deze hoofdtelefoon bevat namelijk JBL LiveStage ondersteuning. Hiervoor moet je wel twee AAA batterijen in de hoofdtelefoon steken, maar dan krijg je ook echt een mooi, rijk geluid op je oren.

JBL Synchros S500

Dit rijke geluid komt niet alleen van de 50mm drivers in dit model, maar vooral ook door de ingebouwde DSP die het geluid manipuleert om het veel ruimtelijker te laten klinken.

Ook de S500 rust heerlijk op mijn hoofd en voelt lekker stevig aan. De leren oorkussens zorgen er bovendien voor dat de S500 goed afsluit.

JBL Synchros S700

De JBL Synchros S700 is het high-end model uit deze serie. Ook deze bevat de LiveStage DSP van JBL en 50mm drivers, maar heeft een ingebouwde accu met voldoende capaciteit om 28 uur te luisteren. Daarnaast krijg je ook hier weer kabels voor iOS en Android toestellen.

JBL Synchros S700 Glacier

Qua geluid weet de S700 niet echt te verschillen met de S700. Het verschil zit hem vooral in de afwerking en de luxe van een interne accu.

JBL Synchros S700

De afwerking van de S700 is dan ook gedaan met een mooi aluminium frame en geweven Cordura materialen.

Beschikbaarheid

Alle drie de modellen liggen vanaf november in de winkel. De Synchros S300 gaat €199 kosten. De S500 €299 en de S700 €349.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.