Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Hands-On met de Harman Kardon Sabre Soundbar

Platte TV’s hebben een groot probleem. Ze hebben geen ruimte voor fatsoenlijk geluid. Voor iedereen die niet een volledige 5.1 set in de huiskamer wil, lijkt een soundbar de meest geschikte geluidsverbeteraar. Maar de Sabre van Harman Kardon is met een dikte van 1,25 inch nog dunner dan de gemiddelde TV. Toch lijkt de Sabre nog steeds te voldoen als geluidsverbeteraar.

De ultraplatte Sabre 35 is een 8.1 soundbar. Dat wil zeggen dat het een mix is van 8 1,75 inch drivers en 1 inch tweeters in de soundbar zelf aangevuld met een eveneens zeer platte 100 Watt subwoofer.

Het aardige van de platte subwoofer is dat je de unit niet alleen op de bijgeleverde poot kunt zetten, maar ook aan de muur kunt hangen. Harman Kardon levert hier een speciale beugel voor. Daarnaast is het ook mogelijk om (mits jouw bankstel de ruimte heeft) de sub onder de bank te schuiven. Omdat de aansturing van de sub draadloos is, heb je enkel stroom nodig.

De Sabre 35 bevat 3 HDMI inputs. Voldoende dus voor jouw settop box, jouw console en een Blu-Ray speler. Het is ook mogelijk om via bluetooth muziek naar de Sabre te sturen. Hoewel de Sabre via overlays feedback geeft op jouw TV, bevat de Sabre ook een eigen LED display in de soundbar. Om een beetje muziek te luisteren, hoeft de TV dus niet aan.

Tijdens de demo, liet Harman ons muziek horen via de Sabre. Niet de meest handige keuze als je het mij vraagt, en zeker niet in een open ruimte omdat je duidelijk merkt dat de Sabre en de bijbehorende subwoofer gewoon onvoldoende vermogen hebben om indruk te wekken. Dat neemt niet weg dat de set een stuk beter klinkt dan de gemiddelde TV. Ik verwacht dan ook dat de Sabre in een huiskamer prima tot haar recht zal komen, al prefereer ik voor een film nog steeds een echte 5.1 set.

Beschikbaarheid

De Harman Kardon Sabre 35 ligt vanaf november in de schappen voor €999.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.