Philips heeft tijdens de IFA drie PicoPix projectors aangekondigd. PicoPix zin producten van Sagemcom in Brazilië die Philips onder eigen merk naar Europa haalt.

De PicoPix lijn bestaat uit drie pico projectoren ofwel projectoren die een sterke LED als lichtbron hebben en daardoor ultramobiel zijn. Daarnaast heeft Philips een aantal interessante uitbreidingen op het systeem in het assortiment opgenomen.

Philips PicoPix PPX 3407

Met 100 Lumens (op stroom) is dit de meest felle projector uit de lijn van Philips. Bovendien is deze projector uitgerust met Android. Weer eens iets anders dan het Smart TV platform dat TP Vision in haar TV’s stopt.

picPPX_3407_L_1_HR

Met een resolutie van 854×480 is de resolutie van de PPX 3407 goed genoeg om films op te kijken en projecties kunnen een maximaal diagonaal van 120 inch hebben. Dat zijn grote pixels, maar ook een mooi groot oppervlak.

Naast het verbinden van smartphones, tablets en laptops, is het mogelijk om HDMI apparaten aan te sluiten of om de Office Viewer te gebruiken om Office documenten direct vanaf een stick te projecteren.

Deze projector heeft voor geluid een enkele 1 Watt speaker aan boord.

Philips PicoPix PPX 3410

De PPX 3410 mist Android en heeft een LED die met maximaal 70 lumen projecteert. Verder lijkt hij qua specs sterk op de bovengenoemde, maar de data van SagemCom blijft hier een beetje vaag evenals het verhaal dat ze mij op de IFA vertelden.

picPPX_3410_L_1

Philips PicoPix PPX 2340

De PPX 2340 is de ultramobiele versie uit de serie. Deze heeft een polsbandje dat tevens dienst doet als USB kabel. Daarnaast is hij via Micro-SD te voeden met foto’s en video’s. Deze kleine projector heeft een kleine resolutie van 640×360 en projecteert met slechts 40 Lumen. Leuk voor onderweg dus, maar niet zo leuk als de modellen hierboven.

picPPX_3410_HAND

PPA 7300 – Sound Station

Met deze uitbereiding, die onder de projector gaat, krijg je twee uur extra aan accuduur. Dat is een verdubbeling van de capaciteit. Daarnaast is het mogelijk om ook zonder stroom op 100 Lumen te projecteren. De naam Sound Station komt bovendien van de 2 2 Watt speakers die in de behuizing weggewerkt zijn.

picPPX_Soundstation_standalone_box_HR

PPA 4200 – Carrying pouch

Deze tas geeft ruimte voor de PicoPix en alle kabels e.d. Of de Sound Station er ook in past is nog onduidelijk.

picPPX4200_BAG_2HR

MHL PPA1240 cable

Speciaal voor Android gebruikers is er een optionele MHL kabel zodat je het scherm van jouw smartphone direct weer kunt geven op de projector.

Beschikbaarheid

De modellen liggen vanaf volgende maand in de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.