Asustor heeft deze week de AS 2 serie aangekondigd. Deze nieuwe serie NAS servers voor thuis worden als ultiem budgetmodel neergezet. Toch kent ook deze serie modellen met een HDMI poort zodat ze als mediaplayer kunnen worden ingezet.

De serie bestaat namelijk uit twee modelreeksen. De AS-20xT-serie is ultra-low end en kan niet veel meer dan het bieden van een personal cloud en het draaien van enkele simpele apps. De AS-20xTE series kan echter ook entertainment apps draaien en bevat dan ook een HDMI poort. Hierdoor is deze serie inzetbaar als mediaplayer. Ook handig is de infrarood ontvanger zodat je een afstandsbediening met de NAS kunt koppelen.

Hoewel Asustor met deze nieuwe AS 2 serie probeert voor een laag budget te gaan, levert Asustor niet in op kwaliteit. De 1.2 GHZ CPU in deze serie is namelijk wel gewoon een dual-core model van Intel en de 512MB RAM voor de AS-20xT serie of 1GB RAM voor de AS-20xTE serie is voor deze processor best royaal te noemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.