Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

UPC gaat Horizon als cloud dienst aanbieden

Afgelopen week heeft UPC in Londen een demo gegeven van een Horizon versie die werd gehost in de cloud. Met andere woorden, alles wat de kast moest doen gebeurde in een volledige online omgeving in plaats van op de hardware in de huiskamer. Zoiets als je e-mail die gehost wordt bij Google dus.

De cloud versie van Horizon geeft UPC nieuwe mogelijkheden om versneld updates uit te kunnen rollen omdat dit geen update van alle mediaboxen verlangt. Daarnaast is er nog een groot voordeel voor wat betreft de kosten van de hardware. Al het rekenwerk gebeurd op servers op een centrale locatie waardoor de mediabox met goedkopere hardware af kan.

UPC geeft ook aan veel geleerd te hebben van de Nederlandse en Zwitserse lancering van het Horizon platform. Iedere markt waar de Horizon nu aangeboden gaat worden zou ‘een betere Horizon’ krijgen. In september zal Horizon in Duitsland worden aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.