Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

SanDisk komt met draadloos opslagapparaat voor smartphones en tablets

SanDisk heeft gisteren de nieuwe SanDisk Connect Wireless Media Drive onthuld. Een grote naam voor een kleine oplossing om de capaciteit van jouw iPhone, iPad of vrijwel iedere andere Android smartphone of tablet uit te bereiden.

De SanDisk Connect Wireless Media Drive beschikt over 32GB of 64GB aan opslagruimte wat de aanwezigheid van flash memory suggereert (niet vreemd bij de experts op dat gebied). Je legt verbinding via WiFi, maar kunt deze verbinding met meerdere gebruikers delen. De WiFi verbinding is ook zo in te stellen dat deze in jouw thuisnetwerk te integreren is. Geen gezeur met het opbouwen van een extra verbinding dus.

Ook handig is het aanwezige slot voor SD kaarten. Zo voeg je snel extra opslagruimte toe of krijg je gemakkelijk toegang tot de foto’s die je met jouw gewone camera hebt genomen.

SanDisk is bij lange na niet de enige die een draadloze datatank op de markt brengt. Andere merken zijn al langer aanwezig met dit soort apparaten. Meestal zijn die gebaseerd op een harddrive. Dat geeft meer ruimte, maar die apparaten zijn ook groter en gevoeliger voor stootschade tijdens gebruik waardoor de schijf kan crashen. Flash heeft minder ruimte, maar is op reis dus enorm handig.

Beschikbaarheid

Over de beschikbaarheid is nog niets bekend, maar die informatie zal naar verwachting snel volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.