Desiree Bos beoordeelde namens GadgetGear de Jabra Tour met 3 sterren.

The Good
  • Makkelijk in gebruik
  • Mooi design
  • Goede batterij
The Bad
  • Zeer schel
  • Tijdens telefoongesprekken last van haperingen


Als je als automobilist toch wilt bellen onderweg, dan is een carkit wel een vereiste om hoge boetes of ongelukken te voorkomen. Wat zijn de eisen die je stelt aan een carkit? Ik nam de Jabra Tour maar eens even mee voor onderweg om even een poosje lekker handsfree te bellen.

Makkelijk instelbaar

Het instellen van de carkit verliep vlekkeloos. Als je de carkit aanzet is er een stemgids aanwezig, die je precies in stappen uitlegt wat je moet doen om connectie te krijgen tussen telefoon en carkit. De stappen worden alleen uitgelegd in het Engels, daarnaast is er wel een duidelijke Nederlandstalige handleiding aanwezig. Binnen nog geen 5 minuten had de carkit connectie met mijn telefoon.

Telefoongesprek

Ik begin bij het volume. De carkit kan alles behalve zachtjes, wat ook logisch is, want in een auto is er al veel geluid om je heen. Op zich is dat prima wat alleen minder prima is dat de persoon waarmee je praat erg schel klinkt en dat je soms liever je handen tegen je oren aan hebt dan nog verder te luisteren. De carkit plaats je uiteraard aan je zonnescherm zodat de microfoon dichtbij je mond aanwezig is. Naast dat die persoon schel klinkt stottert het soms waardoor je soms weer een aantal keer om herhaling moet vragen aan de persoon waarmee je belt. Nu weet je wat je als automobilist hoort, maar wat hoort de persoon aan de andere kant van de lijn? Tja die hoort je redelijk alleen hapert die zo nu en dan.

Multimedia-Carkit

Wat kan het apparaat nog meer? Naast gebeld worden en bellen kan die nog meer. Hij heeft een stembediening waarmee je oproepen kan plaatsen en beantwoorden met je eigen stem. Stembegeleiding voor nummerweergave, batterijstatus en setup. Afspelen van GPS en muziek. Het apparaat kan ook met 2 Bluetooth apparaten tegelijk verbonden worden. Hij gaat automatisch aan/uit met de ingebouwde bewegingssensor. Voor de wat langere gesprekken in de auto, de batterij heeft tot 20 uur spreektijd en 40 dagen standby-tijd.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een simpel instelbare carkit met wat multimediafuncties, maar je wat minder om geluid geeft. Bijvoorbeeld je vindt het alleen maar belangrijk dat hij werkt en dat je bereikbaar bent onderweg, wat ook zeker de hoofdtaken zijn van een carkit. Dan kan deze zeker wel wat voor jouw zijn. Je moet alleen ook om kunnen gaan met de schelheid en de haperingen die wel eens aanwezig zijn. Een hapering kan altijd wel eens voorkomen alleen de carkit  is geplaatst bij de zonneklep van de auto, waardoor de speaker vrij dichtbij is. De speaker is helaas erg schel en ik had zelf eerder zin om het gesprek te beëindigen dan voort te zetten. Erg jammer want wat het apparaat moet doen doet die ook echt goed alleen jammer van de schelheid van de speaker.

Prijs: € 79,99

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.