Jack Spoor beoordeelde namens GadgetGear de AOC d2769Vh met 4.5 sterren.

The Good
 • Super scherp beeld
 • Goede 3D functie
 • Prettig zittende 3D-bril
 • Mooi Design
 • Dubbele HDMI aansluiting
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Audio / Headphones out
The Bad
 • Voet is niet in hoogte verstelbaar
 • Geen DVI aansluiting


Een paar weken terug gaf ik bericht van de nieuwe 69-serie monitoren van AOC die zouden uitkomen. Uit deze nieuwe serie ontving ik het d2769Vh model, een 27″ 3D monitor met een prachtig design. De doelgroep die AOC probeert te bereiken met deze nieuwe serie, zijn gamers. Het 27″ scherm dat ik mocht testen heeft een dubbele HDMI aansluiting waardoor ook consoles gemakkelijk zijn aan te sluiten. En naast de ingebouwde speakers ook een output voor bijvoorbeeld headsets.

Unboxing

Het formaat van de doos doet je denken dat je zonet een tv heb aangeschaft. Niets is minder waar want in deze box zit de 27″ grootte d2769Vh. In de doos is deze netjes in piepschuim verpakt. In de zijde van de piepschuim verpakking vind je onder anderen de voet, een 3D-bril, een HDMI en stroom kabel en bijgeleverde software en handleiding. De voet van het scherm is eenvoudig te monteren, één dikke schroef die zonder gereedschap is aan te draaien houdt de voet aan het scherm vast. Ready to enjoy.4

Design

AOC heeft werkelijk een plaatje afgeleverd met deze nieuwe 69-serie monitoren. Wanneer het scherm uitgeschakeld is, zie je onderaan het grootte zwarte vlak een zilverkleurige rand. Onderaan deze rand bevinden zich de aan/uit knop en verschillende andere knoppen die je toegang bieden tot de instellingen van het scherm. Erg mooi aan het scherm is ook het glimmende effect van de afdekplaat van het IPS-paneel.

2

 In gebruik

Veel mensen zeggen dat de resolutie van 1920 x 1080 pixels eigenlijk veel te weinig is voor een 27″ inch scherm. Uit mijn ervaring met dit scherm is daar weinig  van waar, natuurlijk zal je bij een hogere resolutie altijd een betere kwaliteit terug zien. Maar dit vraagt ook weer om betere hardware in je pc. Zeker in vergelijking met de prijs van deze monitor presteert hij uitermate goed,  en tel daar nog eens bij op dat er een 3D functie aanwezig is.

Al eerder zei ik dat AOC deze lijn monitoren richtte op gamers. Natuurlijk moet er dan gegamed worden met dit scherm! Nog geen maand terug riep ik tegen een vriend “een 27 inch scherm voor gaming, dat lijkt mij maar niks”. Ik kan zeggen dat ik volledig ben teruggekomen op mijn uitspraak van toen. Door het formaat krijg ik het gevoel dat ik alles beter kan zien, en dat bijvoorbeeld vijanden in ‘Call of Duty’ een stuk sneller opvallen. Of eigenlijk over het algemeen is mijn ‘game’ ervaring een stuk prettiger vanwege het formaat.

Ook de 3D functie heb ik met plezier uitvoerig getest. Het scherm met bijbehorende 3D-bril weergeeft superscherpe 3D beelden. Er zijn geen flikkeringen of storingen aanwezig in de 3D weergave wat wel zo prettig is. Wanneer er een 3D applicatie zoals een game of een film wordt gestart zal het scherm dit zelf herkennen en omschakelen naar 3D modus, wel zo handig. De bijgeleverde 3D-bril zit overigens ook prettig op de neus, ook bij het langdurig dragen van deze bril.5

Naast de analoge VGA aansluiting van de d2769Vh heeft deze ook twee HDMI poorten zodat je meerdere apparaten tegelijk kan aansluiten. In mijn geval zijn dit mijn console en de PC, het schakelen tussen beide apparaten kan eenvoudig met twee drukken op de knop. Verder heeft deze monitor nog een audio out en headphones out zodat speakers of een headset eenvoudig kunnen worden aangesloten.

De speakers in het scherm zijn kwalitatief niet heel veel soeps, maar de eerste monitor met een goede audio kwaliteit moet ik nog altijd tegen het lijf lopen.

1

Conclusie

AOC heeft naar mijn mening een mooie nieuwe serie game monitoren op de markt gezet. Ik ben tot zo ver alleen maar positief over de d2769Vh. Het is een monitor met een prachtig design, een super kwaliteit en prima weergave van 3D beelden. Het heef in principe alles wat je van deze monitor zou kunnen verwachten, en wat een gamer in een monitor zoekt. De eerst volgende ‘betere’ optie, zijn de schermen met een resolutie van 2550 x 1440 pixels. Bij deze monitoren kan je rekenen op een dikke 200 euro extra en dat zonder 3D functionaliteit. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe monitor voor een mooie prijs, stop met zoeken en kijk eens naar dit model van AOC.

De 27″ AOC d2769Vh monitor is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €289.

3

3 REACTIES

 1. Bedankt voor de goede review. Toch had ik nog enkele vragen:
  – Bij gelijkaardige schermen (IPS met passieve 3d) is er een duidelijk raster zichtbaar op het scherm bij normaal gebruik (nodig voor passieve 3d) wat storend kan zijn. Is dat bij dit scherm ook (zoals bijvoorbeeld bij de LG D2343P)?
  – Zit er software/drivers bij voor het gamen in 3d (tridef3d ofzo…)?

  Groeten
  Peter

 2. Beste Peter,

  Bedankt voor je reactie.

  Om antwoord te geven op je vragen, de bijgevoegde software dvd bevat enkel de driver en o.a. een stukje software om je schermmenu via Windows aan te sturen. Wat slordig dat ik dit niet heb toegevoegd.

  Het raster waar je over spreek is inderdaad wel zichtbaar al moet ik er wel dicht bij de monitor voor gaan zitten. Het feit dat mij dit pas opviel naar aanleiding van jouw vraag lijkt het mij redelijk duidelijk dat dit niet storend is in gebruik. Wanneer je op een ‘normale’ afstand van het scherm zit zie je geen duidelijke rasterlijnen. Ik heb verder geen ervaring met het scherm van LG of andere schermen met een IPS paneel. Helaas heb ik daardoor ook geen goed vergelijkingsmateriaal.

  Groeten,

  Jack

  • Bedankt voor de informatie. Jammer dat er geen 3d software bijzit. Ben nu nog aan het twijfelen over de aankoop van de monitor.

   Groeten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.