Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Philips introduceert Friends of Hue

Misschien heb je al eens van de Hue gehoord. Een slimme LED lamp die niet alleen via een tablet of smartphone kan worden bediend, maar ook als verlengstuk van jouw TV kan dienen. Om Hue nog flexibeler te maken, komt Philips met de Friends of Hue familie.

Friends of Hue bestaat uit andere (licht) producten die kunnen samenwerken met de Hue lampen. In eerste instantie zal het daarbij om een nieuwe LivinColors Bloom lamp en de nieuwe LightStrips gaan.

Philips-LightStrips

Zowel de nieuwe LivingColors Bloom als de LightStrips kunnen met behulp van de Hue starterset op de Hue app worden aangesloten. Daarmee krijgen de Bloom en de LightStrips vergelijkbare functies als de Hue lampen.

De Bloom zelf is trouwens niet geheel nieuw. Philips produceerde de Bloom al eerder, maar heeft de techniek in de Bloom geüpdate. Het is dus niet zo dat je een oudere Bloom op het systeem kunt aansluiten.

Met de LightStrips is het mogelijk om kasten en dergelijke van verlichting te voorzien. Je kunt daarbij denken aan een ambilight-achtig effect.

Philips-Bloom

Naast de nieuwe producten weet Philips nu ook te melden dat de Hue werkt met IFTTT en geofencing. IFTTT is een online dienst waarmee je commando’s naar de lampen kunt sturen op basis van gebeurtenissen. Bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe mail in je Gmail verschijnt (hier op de redactie zou je dan een stroboscoop effect krijgen). Via Geofencing zijn acties op basis van aanwezigheid te plannen. Zo kunnen de lampen aan gaan op het moment dat je jouw huis nadert. Jouw smartphone geeft die informatie dan door aan het Hue netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.