Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

LG onhult haar superphone, de nieuwe G2

LG heeft zojuist in New York haar nieuwste vlaggenschip onthult. De LG G2. Een smartphone met als slogan “Learning from you”. Een slogan gericht op de slimme software die de quad-core 2,26 GHz G2 aan boord heeft. LG bestempelt het toestel al het meest ambitieuze toestel dat ze ooit heeft neergezet. Bovendien zijn de knoppen naar achter geplaatst.

De positie van de knoppen is bijzonder bij de G2. Door de knoppen die normaal op de zijkant of voorkant van het toestel zitten, naar de achterkant te plaatsen, is de kans op valschade minder groot. LG heeft ontdekt dat veel mensen de smartphone namelijk laten vallen wanneer ze tijdens een gesprek met de volumeknoppen op de zijnkant aan het spelen zijn.

Hardware

De volumeknoppen kunnen met een lange druk ook gebruikt worden om functies als QuickMemo of de camera te starten. Ook de aan/uitknop zit aan de achterkant, maar hoef je niet in te drukken wanneer het display naar boven ligt. Twee keer tikken op het display is voldoende om de G2 in te schakelen.

Het IPS display is ook bijzonder. Niet omdat het 5,2 inch groot is, maar omdat het van rand tot rand gaat. Het is het grootste display in de categorie smartphones die 2,7 inch breed is. De resolutie bedraagt 1080×1920 pixels.

Onder de motorkap ligt een quad-core 2,26 GHz CPU met 2GB aan RAM geheugen. We mogen de G2 voor nu dus ook de snelste smartphone noemen.

Qua uithoudingsvermogen heeft LG de G2 uitgerust met een nette 3.000mAh accu. Daarnaast moet Graphic RAM technologie er voor zorgen dat bij stilstaand beeld de processor niet extra wordt belast (zet die bewegende achtergronden dus uit). Dit zou een winst in energiebesparing van 10% op moeten leveren.

Schreven we vandaag nog over de Samsung S4 Zoom met optische beeldstabilisatie in de cameralens, de G2 van LG heeft deze ook en dat op een 13 megapixel beeldsensor. Aan de voorkant zit ook nog eens een royale 2,1 megapixel camera.

Qua geluidservaring is de LG G2 de eerste Android smartphone die audio op 24 bits/192 kHz af kan spelen. Deze hoge kwaliteit zal met name de audiofielen aan moeten spreken, al zal de kwaliteit het best tot haar recht komen op een externe speaker.

LG G2

Software

Qua software heeft de G2 LG’s nieuwste snufjes aan boord. Zo kun je de telefoon opnemen door deze aan het oor te plaatsen. Omdat het toestel de beweging herkent, zal het volume van de ringtone snel afnemen om gehoorschade te voorkomen.

De smartphone reageert ook op aangesloten apparaten. Afhankelijk van de USB kabel of hoofdtelefoon die wordt aangesloten zijn acties in te stellen die de smartphone moet uitvoeren.

Net als Samsung, brengt ook LG infrarood terug naar de smartphone. Met de LG QuickRemote app is de smartphone in een zelf te definiëren afstandsbediening te veranderen. Het maakt daarbij niet uit of het om een TV of Airco gaat.

Met de nieuwe Slide Aside is het nog gemakkelijker om te multitasken. Met drie vingers schuif je apps letterlijk aan de kant om ze later snel weer voor je neus te krijgen.

Ook interessant is de Guest Mode (al verwacht ik hier meer nut van op tablets). Hiermee kan een tweede gebruiker op de smartphone aan worden gemaakt om zo de privacy van de hoofdgebruiker te borgen.

Beschikbaarheid

LG start per direct de uitrol van het toestel in 130 landen. LG begint ‘thuis’ in Zuid-Korea. Daarna zijn Noord-Amerika en Europa aan de beurt. De hele uitrol zal 8 weken duren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.