Zeeman Albert
Zeeman Albert

Garmin introduceert de VIRB action camera.

Begin dit jaar beloofden we al een spannend action cam jaar en maakten we een overzicht van de beste actie camera’s. Inmiddels zijn er al weer een paar merken bij, maar Garmin zou weleens de categorie kunnen herdefiniëren met hun antwoord op GoPro: de Virb.

Het voordeel als je niet de eerste bent met een product is dat je veel kunt leren van de concurrentie. Juist dat heeft Garmin stilletjes gedaan en nu staat Garmin op de kaart met een eigen action camera. De Virb is waterdicht, filmt HD en fotografeert tegelijkertijd, is op afstand te bedienen en heeft een hele goede accu, goed voor 3 uur filmen. De Virb heeft een beeldscherm en héél veel sensoren. Die sensoren maken, in combinatie met het ingebouwde GPS,  het mogelijk profielen te selecteren,  zoals de skimodus. Hiermee wordt de afdaling automatisch opgenomen en wordt de opname automatisch gepauzeerd als je een warme versnapering nuttigt of in de rij voor de skilift staat.

VIRBad-01

De luxe versie, de VIRB Elite, maakt gebruik van draadloze ANT+™ connectiviteit zodat andere Garmin producten, zoals fenix™, Oregon® en Edge®, als afstandsbediening te gebruiken zijn. De VIRB Elite heeft Wi-Fi voor communicatie met je smartphone.

De ingebouwde GPS gegevens kunnen in de video opgenomen worden. De Countour GPS deed dit al eerder, maar enkel via hun eigen software. Wij zijn benieuwd hoe dit exact met de Virb gaat werken.

Op papier zet de Virb de GoPro als beste product in de schaduw. Maar papier en werkelijkheid willen nog wel een verschillen. Zodra wij een exemplaar kunnen testen, zullen wij de Virb vergelijken met de beste camera’s van dit moment.

De VIRB Elite is vanaf eind October 2013 leverbaar. Meer informatie op de site van Garmin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.