Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

GamesCom: PlayStation 4 29 november in de winkels

Sony startte haar persconferentie met een tour door de interface (UI) van de Playstation 4. Vrijwel meteen gevolgd door een stukje Hollandse glorie als we kijken hoe één van de mannen achter Killzone Shadowfall, de game ook echt aan het spelen is. Visueel genot vanaf het eerste moment.

Gran Turrismo 6 (PS3)

Voor Sony echt los gaat met de Playstation 4, neemt Sony ons eerst even mee terug naar de Playstation 3 met een demo van Gran Turrismo 6. Een nieuwe video laat de nauwe samenwerking met autofabrikanten zien. Fabrikanten gebruiken volgends Sony GT6 namelijk om concept auto’s te tonen en tot op zekere hoogte te testen. Een aantal concepten wordt ook echt uitgewerkt.

Naast automerken is ook de samenwerking met andere merken voortgezet. Denk aan de aanwezigheid van merken als Nike in Gran Turrismo 6. Sony Pictures werkt bovendien aan een film gebaseerd op de Gran Turrismo serie.

Gran Turrismo staat gepland voor een release op 6 december.

LittleBigPlanet Hub – gratis gamen met Sackboy (PS3)

Sony komt binnenkort ook met LittleBigPlanet HUB. Een nieuwe wereld op basis van Sony’s meest populaire karakter: Sackboy. Ook hier gaat het erom dat je zelf een wereld kan bouwen vol leuke levels voor anderen om te spelen. Deze wereld gaat Sony gratis aanbieden aan haar gamers.

GTA V (PS3)

Ook GTA V zal op 17 september de Playstation 3 aandoen. Sony en Rockstar brengen een unieke hardware bundel uit met een speciale GTA headset.

Vita Update

Er zijn nu 150 PS Vita titels. Sony komt met drie nieuwe Mega Packs met 6 tot 10 games die je op een kaart kunt kopen, maar ook als download of zelfs als code om cadeau te doen. Sony werkt duidelijk hard om de Vita in leven te houden.

De PS Vita krijgt ook weer een paar interessante games. Zo zal Borderlands 2 later dit jaar naar de Vita komen. Ook qua indie games krijgen we snel heel wat nieuwe titels op de PS Vita en PS4.

Prijsdaling voor de PS Vita

Sony zet ook een prijsdaling in voor de Vita. De prijs zakt naar €199 en ook de prijs van geheugenkaarten zal flink dalen. Helaas werden die nieuwe prijzen nog niet genoemd.

Murasaki Baby (Vita)

Ovosonico heeft een exclusieve deal met Sony om Murasaki Baby naar de Vita te brengen. De game laat je een baby in een grimmige wereld navigeren. Een wereld die bol staat van de fantasie met een eigen grafische stijl. Oké, dit zal visueel gezien een hard sell worden, maar het ziet er wat mij betreft veelbelovend uit.

Big Fest (Vita)

Big Fest is een nieuwe free to play game waarbij jij als concertmanager aan de slag mag. Je gaat zelf concerten organiseren en kunt daarbij bekende en onbekende artiesten in de spotlights zetten. Sony gaat voor deze titel met grote organisatoren samenwerken om een realistische game neer te zetten. Big Fest zal bovendien een free to play game worden en gratis games kunnen we alleen maar aanmoedigen.

Indie games belangrijk voor de PS4

Indie games kwamen pas laat naar de Playstation 3. Die fout maakt Sony niet nogmaals. De Playstation 4 is zo gemaakt dat met name Indie developers snel hun titels kunnen lanceren. Daarnaast is er een Marketplace waar indie’s zelf hun titel kunnen publishen en marketen. Indien nodig is er zelfs een fonds om ontwikkelaars financieel bij te staan in de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve games voor het platform.

Het resultaat is ook dat Sony een groot aantal indie games op de Playstation 4 en Vita consoles laat debuteren. Daarnaast zijn vele games binnenkort gratis voor Playstation+ abonnementhouders.

The Playroom standaard op iedere PS4

The Playroom is een nieuwe titel die Sony standaard op iedere PS4 gaat installeren. De game demonstreert alle mogelijkheden die de PS4 in combinatie met de camera en nieuwe DualShock controller te bieden heeft.

Playroom is vooral een enorme collectie minigames rond karakters die rechtstreeks uit Disney’s Wall-e lijken te zijn gekomen. Een prachtige start voor iedere PS4 gamer.

inFamous Second Son (PS4)

Qua blockbusters voor de PS4 trapt Sony af met de nieuwe inFamous Second Son. Een game die heel goed laat zien hoe realistisch graphics van deze nieuwe console kunnen zijn. Sony weet te overdonderen met het grafische geweld in deze game.

inFAMOUS_Second_Son-Fetch_1377021685

Killzone Shadow Fall (PS4)

Sony trakteert het publiek ook nog wem wat nieuwe beelden van Kilzone Shadow Fall. Daarbij zien we onder anderen de mogelijkheid om Wat Zones op te zetten. Hoewel het geheel weinig uitleg krijgt, zijn de beelden zoals we ze mogen verwachten, overdonderend!

Entertainment Services voor PS4

Sony ziet in dat de PS4 voor veel meer dan alleen games moet worden gebruikt. Zo zal de PS4 ondersteuning bieden voor Twitch, de videodienst voor gamers. Daarnaast zijn er vele lokale patijen in Europa die apps voor de PS4 gaan lanceren.

Natuurlijk pitcht Sony ook haar Music Unlimited. Die krijgt een compleet nieuwe interface waardoor deze snel toegankelijk is.

Sony gaat ook partnerschappen aan met een aantal breedband ISP’s in Europa die hogere snelheden bieden aan Playstation gamers. Een interessante strategie hoewel ik geen Nederlandse partijen in de lijst zie.

Playstation+ zal PS4 eigenaren 14 dagen gratis toegang geven tot de dienst. Daarbij kunnen eigenaren onder anderen Drive Club gratis downloaden. Neem je een jaarabonnement krijg je bovendien drie maanden gratis.

Assassin’s Creed IV – Black Flag (PS4)

Sony demonstreert UBIsoft’s Assassin’s Creed IV – Black Flag op het grote scherm. We zien hoe de game op een nieuwe DualShock controller wordt gespeeld en niet veel later wordt overgezet naar een remote play sessie op de PS Vita. Een overgang die erg soepel verloopt. Sony laat duidelijk zien dat de PS Vita echt meerwaarde gaat krijgen in het PS4 ecosysteem. Bijna alle PS4 games moeten compatible zijn met remote play.

Sony heeft aan het einde van de demo ook nog een opvallende verassing voor fans van Assassin’s Creed. Er is namelijk een exclusieve deal met UBIsoft waardoor gamers op Playstation een extra level krijgen. Naast Assassin’s Creed krijgt ook Watch Dogs exclusieve content op de Playstation 4.

Prijs PS3 omlaag

Ook de prijs van de Playstation 3 gaat omlaag in Europa. Het 12GB model zal nog maar €199 kosten. Daarmee hoopt Sony op een lange toekomst voor het platform.

Goedkope overgang naar de PS4

Heb je op de PS3 titels gekocht die ook op de PS4 verschijnen? Wanneer je overgaat op de PS4 zullen de titels die je al hebt tegen een enorm gereduceerd bedrag aangekocht kunnen worden. Het gaat daarbij wel om een digitale download.

Prijsstelling en launchdate PS4

De Playstation 4 gaat €399 kosten in Europa. Er zijn momenteel 1 miljoen pre-orders voor de console. In totaal zal de Playstation 4 in 32 landen beschikbaar zijn. In Nederland ligt hij 29 november in de schappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.