Een afspraak bij Konami om een sessie PES 14 te spelen. Ik heb twee matches gespeeld en het is mij zeker niet tegengevallen. Het is een flinke verandering ten opzichte van de vorige versie.

Wat als eerste opvalt tijdens het spelen is dat het een stuk natuurlijk overkomt. De spelers bewegen lekker soepel, de bal rolt lekker over het velt en het publiek ziet er gedetailleerd uit en de passes zien er lekker vloeiend uit. Een hele verbetering met de vorige versie dus waar er dingen toch niet klopten om het gracieus over te laten komen.

PES 2014_Italy_02

Vanuit meerdere kanten heb ik gehoord dat PES 14 wat vergevender is geworden en daarom ook wat minder moeilijk is geworden. Ik kan dit alleen maar beamen. De game is bij lange na niet meer zo precies en moeilijk als eerst, foutjes kun je weer recht trekken en passen is vereenvoudigd. Voor vele gamers toch een opluchting omdat ze naast Fifa 14 nog een voetbalspel hebben die ze kunnen spelen. Zelf speel ik merendeel Fifa en ik moet eerlijk zeggen dat Konami met deze game de lat een stuk dichter bij de Fifa reeks heeft weten te leggen. Nogmaals, het oogt en speelt een stuk natuurlijker dan zijn voorganger en dat is een dik pluspunt.

Er is vandaag bekend geworden dat de demo op 11 september te downloaden zag zijn op de PS3, de Xbox360 volgt een dag later. De releasedatum van het spel is 20 september 2013 en zal dan te spelen zijn op de PS3, Xbox360 en de PC.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.