Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gamescom: Hands-on met Angry Birds Star Wars op de Xbox 360

Angry Birds kennen we natuurlijk al lang en velen van ons zullen ook kennis hebben gemaakt met de Star Wars editie van Angry Birds. Deze versie komt binnenkort met de hulp van Activision naar de consoles en wij mochten alvast spelen met de Xbox 360 versie van de game.

Angry Birds Star Wars bevat alle 202 levels van de iOS/Android game. Daarnaast voegen de ontwikkelaars natuurlijk ook weet een aantal unieke levels toe aan deze game. Toch snapt Activision ook wel dat dit lang niet genoeg is om de aankoop van een volledige consoleversie tegenover een goedkope app te verantwoorden.

Activision geeft je dus meer dan alleen maar een paar extra levels. Het is namelijk de eerste keer dat Angry Birds ook in multiplayer speelbaar is. Daarbij concentreert Activision zich bovendien op de huiskamer. Daarmee wordt Angry Birds ineens een echte partygame.

Angry Birds is speelbaar met maximaal vier personen. Daarbij hoef je niet speciaal meerdere controllers te hebben. In multiplayer mag je namelijk ook de controller gewoon doorgeven. Ideaal! In multiplayer is het mogelijk om zowel tegen elkaar als co-op levels uit te spelen. Levels die je uitspeelt met een maatje worden bovendien meteen vrijgespeeld in single player en andersom. Ook achievements zijn gewoon nog haalbaar.

Qua gameplay hebben de ontwikkelaars heel goed gelet op de mogelijkheden van de verschillende consoles. Hoewel je op de 3DS gewoon het touchscreen kunt gebruiken, gebruik je op de Vita het touchpad aan de achterkant van jouw console. Op de Xbox en Playstation gebruik je de analoge sticks om te zoomen en te richten.

Ik speelde zelf de Xbox 360 versie van Angry Birds Star Wars. De game speelde lekker en de multiplayer met de andere journalisten was gewoonweg lachwekkend op de gezellige manier. Als Activision het slim speelt kan Angry Birds Star Wars de huiskamer maar zo veroveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.