Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

GamesCom: EA kondigt The Sims 4 aan.

Vandaag heeft EA tijdens hun persconferentie uit de doeken gedaan dat The Sims 4 in aantocht is. De game zal enkele belangrijke veranderingen met zich meebrengen maar zal toch positief zeer herkenbaar zijn.Emotie gaat een veel belangrijkere rol spelen in de nieuwe game. Emotie was al erg belangrijk om goede prestaties neer te zetten door je sims, maar nu gaat Maxis nog een stapje verder.

Eerder opgedane ervaringen met andere Sims worden onthouden en zullen in verdere ontmoetingen meespelen om te bepalen welke interactie-opties je hebt. Waren de eerste paar ervaringen niet zo succesvol dan kan het lastiger zijn om alsnog een goede band opbouwen, maar waren ze nogal romantisch dan kun je hier zeker op voortborduren.

Niet alleen het verleden heeft invloed op hoe sims met elkaar om gaan, nu heeft zelfs het interieur ook invloed op de emoties van de sims. Ziet het er knus en gezellig uit dan is de kans groter om romantische interacties te krijgen dan in een donker en somber interieur. Een leuke feature om dus rekening mee te houden tijdens het bouwen en inrichten van je huis.

Over inrichten en bouwen gesproken. Het bouwen van een huis is ook grondig aangepakt. Niet meer muurtje voor muurtje, maar je kunt kamers nu “uitrekken om binnen 10 sec een volledige kamer op gewenste grote te maken. Je kunt ook volledige ruimtes verplaatsen met interieur en al. Dat scheelt dus een hele hoop tijd om aanpassingen te maken aan je huis.

De game ziet er erg leuk uit met veel bekende dingen maar ook zeker met vernieuwingen. hij staat gepland voor 2014. Meer nieuws zal dus zeker nog volgen.

the-sims-4-wide

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.