Review: Thule Perspektiv messenger bag

Als fotograaf ben ik altijd opzoek naar een tas die in een bepaalde situatie net even wat handiger is. In een drieluik (lees ook over de Toploader L) mag ik de komende weken los gaan op de nieuwe Perspektiv serie van Thule. Vandaag deel ik mijn ervaringen met de nieuwe Messenger Bag, de schoudertas uit de serie.

Design

De tas ziet er comfortabel uit, maar voelt niet heel stevig aan. De rits is voorzien van een handig lusje met een leuk kleurtje waardoor je de rits makkelijk open kunt krijgen en de tas toch een vrolijk uiterlijk krijgt. Bovenop de klep zit een grote rits. Wanneer je deze openmaakt kom je bij het hoofdvak. Helaas kun je hier geen slotje op zetten.

foto 1

Als je de klep omhoog doet zie je een uitneembaar ‘tasje’ waar de fotoapparatuur in moet.

Foto 2

Materiaalkeuze

De tas is van waterdicht materiaal gemaakt. Ook de ritsen zijn waterdicht waardoor je in principe geen regenhoes nodig hebt. De padding is lekker zacht, alleen de vormgeving is niet ideaal waardoor je hem eigenlijk niet kunt verplaatsen. Ook is de padding niet erg dik. Wel is het klittenband erg stevig.

Opbergruimte

Wanneer je de klep opent, kom je in het grote vak. Hierin kun je jouw camera (eventueel met grip) en een niet al te grote lens kwijt. Aan beide zijkanten van de padding kun je eventueel een lens, flitser of andere accessoire kwijt (Op de foto, Canon 1000D met 50mm 1.8 lens erop, nog een beetje ruimte over eronder. Rechts de canon 70-200mm f4L IS USM zonder zonnekap die eigenlijk al te groot is). Ook kun je een laptop kwijt, hiervoor is een apart vak.

Foto 3

Wanneer je het camera gedeelte eruit haalt hou je een grote tas over voor normaal gebruik.

Foto 4

Vooraan zit een flap met kleine vakjes waar je kleine accessoires in kwijt kunt zoals fotokaarten en een lenscleaner.

Foto 5

Draagcomfort

De tas draagt niet fijn. De heupband moest ik verwijderen omdat de tas anders op mijn rug zou hangen. De schouderband is zo ontworpen dat de tas aan de bovenkant naar voren helt. Wanneer je de tas gevuld hebt is dit pijnlijk in de nek en in de schouders. Met mijn standaarduitrusting moet ik de tas aan het handvat dragen om dit te voorkomen, wat niet de bedoeling mag zijn.

Foto 6

Conclusie

De Thule Perspektiv Messenger Bag is een zeer mooie tas, maar laat qua draagcomfort te wensen over. De heupband is voor mij nu nutteloos en de schouderbanden zijn té oncomfortabel.

Foto 7

Amy Nijenhuis beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Tas ziet er goed uit
  • Handige ritsen
  • Veel vakken

THE BAD

  • Draagcomfort valt tegen
  • Padding is relatief dun
  • Nutteloze heupband

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.