Review: Thule Perspektiv Toploader L (Tas)

Als fotograaf ben ik altijd opzoek naar een tas die in een bepaalde situatie net even wat handiger is. In een drieluik mag ik de komende weken los gaan op de nieuwe Perspektiv serie van Thule. Vandaag deel ik mijn ervaringen met de nieuwe Toploader L, de snuittas uit de serie.

Design
De tas ziet er zeer stevig en comfortabel uit. Hij voelt erg stevig maar toch zacht aan, waardoor ik meteen zeker ben dat mijn foto spullen hierin veilig zijn bij een eventuele klap. De ritsen zijn voorzien van een handig lusje met een leuk kleurtje waardoor je de ritsen makkelijk open kunt krijgen en de tas een vrolijk uiterlijk krijgt. Eventueel kun je een slotje gebruiken om het grote vak op slot te doen, dat is handig voor op vakantie.

Foto 2

Het onderste deel van de tas is een zeer stevig foam waardoor je gerust je lens op de bodem van de tas kunt laten rusten. Her en der zitten extra vakjes waar je spulletjes in kwijt kunt zoals CF en SD-kaarten.

Materiaalkeuze
De tas hebben zij van waterdicht materiaal gemaakt en ook de ritsen zijn waterdicht. Hierdoor heb je niet snel een regenhoes nodig. Toch zit deze verstopt in de tas waardoor je bij een extreme regenbui de tas toch extra kunt beveiligen tegen het water.

De padding heeft al een holle vorm waardoor de lenzen mooi aansluiten. Ook is de padding zeer licht en stevig. Het is voorzien van klittenband waardoor je kunt bepalen waar je de padding wilt bevestigen. Wel valt mij op dat het klittenband niet echt stevig is. Je haalt het erg gemakkelijk los.

foto 3

Opbergruimte
De hoeveelheid opbergruimte valt mij tegen. In de snuit kun je een professionele camera kwijt met battery grip een 70-200mm zoomlens, maar meer ook niet. Aan de zijkanten zitten twee kleine vakjes waar je eventueel een statiefje in kwijt kan. Bovenop zit een klein ritsje waar je eventueel je geheugenkaartjes in kwijt kan.

foto 4

Draagcomfort
De tas is voor mij helaas niet geschikt. De heupband past net dicht, ik heb, zonder jas, een beetje speling maar zodra ik een dikke winterjas aan zou doen past hij niet meer. De schouderband is wel comfortabel, maar doordat ik hem erg klein moet afstellen, snijdt het schouder gedeelte over mijn keel.

foto 5

Ik vermoed dat, als je wat langer bent, hij wel goed past, je mag alleen niet stevig zijn. Wel is het zachte stuk om de schouderband zeer comfortabel, er zit een lichte vorm in waardoor hij netjes aansluit langs je nek.

foto 6

Ook de rug van de tas voelt prettig aan wanneer je de tas op je rug/zij of buik draagt. Hierdoor ben ik vrij zeker dat, als je een fikse wandeling gaat maken, hij erg prettig zit.

foto 7

Conclusie
De Thule Perspektiv Toploader L is een zeer mooie en stevige tas, maar er moeten wel wat dingen aangepast worden om hem echt fijn te maken. Vooral de krappe heupband zal iedereen met een wat grotere taille snel te krap zijn. Het is jammer dat een tas die prima lijkt te beschermen zo’n laag draagcomfort heeft.

Amy Nijenhuis beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Ruim voldoende padding

THE BAD

  • Weinig ruimte voor accessoires
  • Heupband niet geschikt voor stevige mensen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.