Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Parker (Blu-Ray & DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goed verhaal
  • Lekker lang spannend
  • IJzersterke cast

THE BAD

  • Geen typische Hollywood-spektakelfilm

Parker is de verfilming van het boek Flashfire van schrijver Donald E. Westlake. Het karakter Parker speelt ook de hoofdrol in eerdere boeken van hem die verfilmd zijn, maar dit is de eerste keer dat Parker zijn naam heeft mogen behouden. Zou het een strategische stap zijn om met vervolgfilms te kunnen komen?

We ontmoeten Jason Statham in de rol van Parker terwijl hij met zijn kornuiten een grote overval op een kermis uitvoert. Alles lijkt tot in de puntjes voorbereid. Lijkt… want één van zijn handlangers maakt een grove fout.

Hoewel de groep met succes weet te ontkomen aan de politie, blijkt de groep andere plannen met het gestolen geld te hebben dan Parker had verwacht. Hij wordt min of meer gedwongen om te investeren in een grotere klus. Iets waar Parker niets voor voelt. Wanneer hij vervolgens bijna wordt afgemaakt, is het tijd voor wraak.

Parker reist zijn voormalige handlangers achterna en krijgt daarbij hulp uit een wel heel opvallende hoek. Makelaar Leslie Rogers (Jennifer Lopez) mag namelijk helpen in ruil voor een klein aandeel in de buit die Parker hoopt op te strijken.

Jason Statham zit als Parker helemaal in zijn rol als ijskoude crimineel. Ik had ook niets anders van hem verwacht na zijn successen in Transporter. Toch is het mooi om te zien hoe Jennifer Lopez in haar rol probeert om de menselijke kant in Parker naar boven te halen.

Overigens ook mijn complimenten voor de rol van J-Lo. Voor het eerst sinds jaren zie ik haar weer eens echt een goed karakter neerzetten. Oké, op het moment dat ze zich voor Parker uit moet kleden (is dit een spoiler?) ziet het er ook allemaal nog netjes uit ;-).

L1029318.DNG

Extra’s

Parker bevat natuurlijk audiocommentaren, maar er is meer. Er zijn twee korte docu’s. Één is de making of, maar bij de tweede wordt verder ingegaan op wie Parker nou is. Een zeer interessante toevoeging die net iets meer diepgang aan de film geeft.

Parker-Unboxing

Conclusie

Parker is nooit een echte AAA film geworden. Misschien komt dat door het lange geweld en een gebrek aan enorm spectaculaire stunts. Aan de cast ligt het in ieder geval niet. Ik heb me ruim twee uur lang heerlijk mogen vermaken met deze film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.