Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Minix Neo A1+ Airmouse met 4 sterren.

The Good
  • Volledig qwerty toetsenbord
  • Feedback van de knoppen
  • Goed bruikbaar in games
  • Werkt zeer nauwkeurig
The Bad
  • Rechter shift-knop mist


In de wereld van de Android mini PC’s is het tegenwoordig bijna een must-have om een airmouse in huis te halen. Een airmouse is een afstandsbediening die ook als muis gebruikt kan worden. De Minix Neo A1+ heeft bovendien nog een aantal handige features.

Unboxing

In de doos van de Minix Neo A1+ zit niet alleen de airmouse zelf, maar ook een korte handleiding en een grote USB stick die je in je Mini PC moet steken.

Minix-Neo-A1-Unboxing

Look & Feel

De A1+ heeft alleen aan de bovenkant knoppen zitten. De knoppen zien er uit als die van iedere andere afstandsbediening, maar voelen anders. Ze klikken echt, alsof er microswitches achter zitten. Dit maakt wat geluid, maar is ook handig. Je krijgt namelijk feedback van de knoppen die je indrukt. Daarmee worden foutieve toetsaanslagen op de kleine knoppen sterk verminderd.

Hou je de Neo A1+ vast als een afstandsbediening, dan zul je voornamelijk de Android knop en de linker muisknop gebruiken. De Android knop gebruik je om de muisaanwijzer op het scherm te zetten (mocht die er nog niet zijn) en de linker muisknop dient als een schermaanraking. De airmouse is dus jouw vinger.

Minix-Neo-A1

Qua knoppen is de verdeling behoorlijk goed. Het enige dat eigenlijk mist is een shift-knop aan de rechterkant. Wil ik een hoofdletter met één van de letters op de linkerhelft van de A1+, dan moet ik ineens met twee duimen op de linkerhelft werken en dat is niet echt comfortabel.

Gaming

Natuurlijk is het prima mogelijk om Angry Birds met de muisaanwijzer te spelen, maar als je een Minix Mini PC hebt, krijg je nog een krachtige functie tot je beschikking. De A1+ kan de ingebouwde gyroscoop voor gaming gebruiken. De hele A1+ wordt daarmee een soort van analoge stick. Bij games als GTA is dat echt enorm handig.

Conclusie

De Minis Neo A1+ bevat alle basisfuncties die een goede airmouse hoort te hebben. Daarnaast versterkt het de gaming opties van de Minix Mini PC’s zoals de Minix Neo G4 die we onlangs hebben getest.

Minix-Neo-A1-Packshot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.