Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Hansel & Gretel: Witch Hunters (Blu-Ray & DVD)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Lekker makkelijk verhaal
  • Veel actie en humor
  • Prima acteurs

THE BAD

  • Hij had nog wat langer mogen duren.

Iedereen kent het sprookje van Hans & Grietje. De twee kinderen die door hun ouders in een bos werden achtergelaten om vervolgens door een heks te worden klaargemaakt voor directe consumptie. Hans en Grietje overleven dit avontuur door de Heks zelf in de oven te dumpen. Daarmee hebben we de eerste tien minuten van de film van vandaag gehad en begint het echte verhaal.

Hans en Grietje hebben namelijk de smaak te pakken gekregen en zijn zowaar een echte carrière als Witch Hunters gestart. In ruil voor een premie verlossen ze dorpen en steden van boosaardige heksen. De twee hebben het verslaan van heksen ook echt tot hogere wetenschap verheven. Ze hebben dan ook eigen speurmethoden en een eigen wapenarsenaal ontwikkeld.

De twee zijn ook befaamd om de strijd die ze leveren. Dit levert de twee niet alleen fans op, maar ook problemen wanneer ze in een nieuwe stad aan het werk gaan. De plaatselijke ordehandhavers balen er namelijk van dat ze een heksenplaag zelf niet in de hand kunnen houden.

In nog geen anderhalf uur trekken hoofdrolspelers Jeremy Renner (Hansel), Gemma Arteron (Gretel) en onze eigen Famke Janssen (de heks Muriel) je door het nieuwe en explosieve leven van Hans & Grietje waarbij de twee ook nog de nodige ontdekkingen doen. Het verhaal is mooi compact gebleven waardoor er een mooi tempo in blijft.

Conclusie

Hansel & Gretel: Witch Hunters is een film die sneller voorbij is dan je verwacht. Toch geeft dat geen negatief gevoel want de film kijkt gewoonweg heerlijk weg. Actie, humor, Grietje en niet al te veel moeilijke kwesties. De perfecte film voor een avondje met vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.