Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Goos-e (iPad houder)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie, zware voet
  • Sterke arm

THE BAD

  • iPad houder klemt goed, maar had veel slimmer gekund.

iPad houders, wij Nederlanders maken ze kennelijk graag. Kwam Vogel’s al met het geniale RingO systeem, heb ik de afgelopen week uitgebreid kennis mogen maken met de al even zo geniale Goos-e.

Als groot van van het RingO-systeem heb ik altijd één ding gemist en wel de flexibiliteit om de iPad op elke willekeurige plek te kunnen hangen. Met de komst van de Goos-e krijgt mijn iPad eindelijk die vrijheid.

Goos-e-Unboxing

De Goos-e is namelijk een lange flexibele iPad houder met een enorm zware, maar fraai vormgegeven voet. Of een tafelklem, want dat kan ook bij de Goos-e. De voet is overigens in een breed kleurenpallet verkrijgbaar waardoor je een Goos-e naar eigen smaak kunt kopen. De tafelklem lijkt er echter alleen in het zwart te zijn.

Op de voet of klem zit een stevige maar flexibele arm en aan die arm zit weer de iPad houder. De twee zijn verbonden met een simpel balscharnier. Het voordeel van de combinatie van de arm en het scharnier is dat de Goos-e echt in iedere wenselijke positie is te zetten.

Goos-e-Moodshot

Zelf heb ik de Goos-e met name gebruikt naast (nouja, boven) mijn laptop. Normaal gebruikte ik de iPad al om muziek af te spelen (dan hoef ik mijn laptop daar niet mee te belasten), maar nu gebruik ik hem ook voor mijn e-mail notificaties of met DisplayLink als tweede scherm. Een ideale oplossing als je het mij vraagt.

Hoewel dit allemaal fantastisch klinkt, is de Goos-e niet één en al pret. Hoewel de houder prima klemt, moet ik bijvoorbeeld mijn Smart Cover verwijderen. Die slingert hierdoor op mijn werkplek. Vrijwel iedere andere iPad cover die we hier in handen hebben gehad houden rekening met de aanwezigheid van een SmartCover of andere magneetaccessoire.

Goos-e-Packshot

Daarnaast zou het heel prettig zijn geweest als Vogel’s en Goos-e voor de lancering van de Goos-e om tafel hadden gezeten. Vogel’s heeft immers een prachtige Mount oplossing en bijbehorende covers voor zowel de iPad als andere tablets. Daarnaast mist Vogel’s in haar aanbod een optie als de Goos-e. De twee zouden elkaar perfect aan kunnen vullen. Wat mij betreft een gemiste kans voor beiden.

Conclusie

De tablethouder van de Goos-e laat te wensen over, maar verder komt de Goos-e met een werkelijk ideale oplossing om de iPad een stuk bruikbaarder te maken. Hoewel ik zelf graag een samenwerking had gezien voor het RingO systeem van Vogel’s is de Goos-e op zich toch al een must-have accessoire.

Eén reactie

  1. ik gebruik de Goos-e al enkele weken – werkelijk een prachtige oplossing voor vele toepassingen. De houder is 100% veilig, wel zo’n prettig idee. Het geheel ziet er strak uit! Jaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.