Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Boska Toastabags

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 2.5 sterren.

THE GOOD

  • De zakjes zijn hittebestendig
  • Herbruikbaar

THE BAD

  • Het broodrooster moet een wel heel brede sleuf hebben
  • Schoonmaken kost extra aandacht

In menig huishouden staat een tostiapparaat of op zijn minst een grilletje waar je een lekkere tosti op kunt knallen. Heb je die niet voor handen? Dan heeft Boska de Toastabag. Een handig zakje waarmee je ieder broodrooster voor tosti’s zou moeten kunnen gebruiken.

Uiterlijk

De Toastabags zijn rechthoekige zakjes met een brede lasnaad. Deze naad moet er voor zorgen dat je de zakjes kunt blijven hergebruiken en is dus een belangrijk onderdeel van de zakjes. Iedere verpakking bevat drie toastabags.

Boska-Toastabags-Unboxing

Werking

Het idee is simpel. Je maakt een tosti, doet deze in de toastabag en stopt deze in je broodrooster. Een paar minuten later is de tosti klaar voor gebruik. Het zakje laat de warmte namelijk wel door, maar voorkomt dat de ham, kaas en andere ingrediënten jouw broodrooster indruipen.

Gebruik

Ik heb de Toastabags getest op onze Russell Hobbs toaster. Dit is het rooster met de grootste opening. Daarnaast voorzie ik de tosti’s van één laag kaas en één plakje ham.

Uit gewenning pak ik eerst standaard brood. Dit brood blijkt net iets te hoog voor de toastabags. Daarnaast steekt het uit het broodrooster. Je moet dus echt casinobrood kopen. Een aantal supermarkten verkoopt dit ook echt als tostibrood.

Boska-Toastabags-Broodrooster

In de herkansing gaan passen de tosti’s wel netjes in het zakje. Ze glijden redelijk soepel in het broodrooster. Terwijl ik iets anders ga doen, blijkt dat de terugweg van de toastabags wat minder soepel verloopt. Ik wordt gealarmeerd door een kleine rookpluim uit de keuken. De tosti’s blokkeerden het liftje waardoor het rooster langer dan nodig aan bleef staan en de tosti’s werden verkoold.

In een derde poging ging het wel goed. Ik bleef nu bij het broodrooster staan om de lift op tijd omhoog te duwen.

Schoonmaken

De Toastabags moeten tot 50 keer hergebruikt kunnen worden. Hiervoor kunnen ze gewoon in de vaatwasser mee. Denk er dan wel aan om ze met klemmetjes vast te zetten en ze zo erin te zetten dat de waterstralen erin kunnen. Dit is de enige manier.

Andere mogelijkheden

Hoewel de toastabags in eerste instantie als een ideale keukengadget klinken, vragen ze in de praktijk meer zorg en aandacht dan ik in eerste instantie had gehoopt. Toch hebben de zakjes ook nog een ander nut.

Je kunt ze namelijk gebruiken om tosti’s in een gewone grill klaar te maken. Dûh hoor ik je zeggen, maar let op… Er zijn mensen met bijvoorbeeld een glutenallergie. Door de toastabags te gebruiken kunnen zij de grill daarna blijven gebruiken doordat het brood niet in aanraking komt met de grillplaat. Je kunt er daarnaast ook vlees in grillen. Door de zakjes dicht te vouwen voorkom je dat het vleesvocht op de grill komt.

Conclusie

We hebben diverse reviews gelezen waar mensen heel blij zijn met de toastabags, maar hier op de redactie hebben we er toch weinig plezier van. Het zijn de alternatieve gebruiken waar het nut van de Toastabag wat mij betreft echt naar voren komt. Tosti’s zal ik er niet meer in klaarmaken. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.