Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Review: Russell Hobbs Mini Classic Broodrooster

Dennis van Dijk beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Makkelijk in gebruik
  • Goed schoon te houden
  • Handige ontdooifunctie
  • Iconisch design

THE BAD

  • Geen echt Mini embleem

Het is zondagmorgen, tijd voor toast! Vanochtend kijken we naar het laatste product uit de Mini Classic collectie van Russel Hobbs. Het betreft het broodrooster uit de serie. Deze is vormgegeven naar de klassieke, blauwe Mini Cooper.

Unboxing

Naast het broodrooster bevat de verpakking ook nog een warmhoudrekje. Deze is boven het rooster te plaatsen.

Design

Het broodrooster van Mini bevat niet alleen de typische blauwe kleur van de auto, maar ook de prachtige rondingen die zo herkenbaar zijn voor de Mini Cooper. Het middendeel is afgewerkt in prachtig opgepoetst RVS en heeft daarmee een uitstraling die op chroom lijkt. Tenslotte is de broodkruimellade afgewerkt met een race streepje. Hoewel de details erg mooi zijn, heeft Russell Hobbs ook hier voor een geprint embleem gekozen in plaats van een echte. Het blijft jammer.

Specs

De broodsleuven zijn breed genoeg voor extra dik gesneden brood. De bruiningsgraad is variabel instelbaar en hij kan in de ontdooistand worden gezet. Het overtollige snoer kan in het apparaat worden opgerold en hij verbruikt 1.1 kilowatt.

Gebruiksgemak

Het Mini Classic Broodrooster blijkt één van de meest geavanceerde apparaten in de Mini Classic lijn. Dat wil zeggen, hier zitten meerder knoppen op ;-). De eerste is de timer. Hiermee bepaal je de bruiningsgraad. Daarnaast zit de ontdooifunctie. Deze verlengt de bruiningstijd om het brood zo eerst te ontdooien. De derde knop is om het brood eerder uit te werpen.

Over uitwerpen gesproken, het Mini Classic Broodrooster is ook geschikt voor wat lager uitgevallen brood. De broodlift is met behulp van het handvat verder omhoog te tillen. Hierdoor is het brood praktisch altijd te verwijderen.

Broodjes opwarmen

Een leuke functie van het Mini Classic Broodrooster is de mogelijkheid om brood op te warmen. Dit is speciaal bedoeld voor belegd brood. Dit plaats je horizontaal op het opwarmrooster. Na een minuut is het brood lekker warm. Oja, doe dit natuurlijk niet bij een broodje Filet American. Dat is spelen met je leven ;-).

Schoonmaken

Schoonmaken van het Mini Classic Broodrooster is erg simpel. Je neemt de bovenkant van de machine gewoon af met een vochtige doek. Hetzelfde herhaal je met de kruimellade (al gooi je die eerst leeg).

Varianten

Ook het Mini Classic Broodrooster wordt door Russell Hobbs in een non-mini variant aangeboden. Het broodrooster is namelijk ook terug te vinden in de serie Purple Passion (14963-56). Dit is het enige apparaat uit deze serie dat niet te vinden is in de Jungle Green serie van Russell Hobbs. In die serie zit een ander model.

Conclusie

Ook aan een broodrooster is weinig fout te doen. Sterker nog, op het ontbreken van een echt embleem na, kan ik echt geen minpunten bedenken. De broodlift werkt zeer handig en de ontdooifunctie is ideaal. Een dikke voldoende dus.

Beschikbaarheid

Het Mini Classic Broodrooster (18516-56) van Russell Hobbs ligt in de betere kookwinkels. Hij kost €69,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.