Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Black Ops II: Vengeance (DLC)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Vier nieuwe maps
  • Nieuwe, uitgebreide zombies game
  • Eindelijk een nieuw superwapen in zombies

THE BAD

  • Detour is als map niet heel bijzonder

Sinds een paar dagen is de nieuwe Vengeance DLC voor Xbox gamers beschikbaar en 1 augustus komt deze gewilde uitbreiding naar de Playstation 3 en PC. Vandaag checken wij deze uitbreiding voor het succesvolle Call of Duty: Black Ops II.

Nieuwe maps

Vengeance bevat vier nieuwe maps die je in multiplayer kunt spelen. De meest opvallende is Uplink. Spelers van het originele Call of Duty: Black Ops zullen zich hier meteen vertrouwd voelen. Het gaat namelijk om een nieuwe versie van de Summit map uit die game. Speelde je toen nog midden in een sneeuwstorm, zit je nu in een stevige onweersbui. Speelde je toen in witte camouflage vanwege de sneeuw, speel je nu in het zwart om niet al te veel op te vallen.

Ben je een speler die graag een beetje doorloopt, dan zal de Rush map je zeker bevallen. Qua uiterlijk doet de map een beetje denken aan Grind uit de Uprising DLC. Nu zit je alleen niet op een skatebaan, maar in een paintball arena. Hier zijn veel plekken te vinden waar je achter zou kunnen schuilen, maar in de praktijk heb je daar weinig aan. Het zijn de hardlopers die hier duidelijk winnen.

Het gevoel van LOST in CoD, het kan. Op het eiland van Cove is een vliegtuig neergestort en dat biedt tactische voordelen. Het tropische eiland is bovendien omringd met water, dus er is geen ontsnappen aan ;-). Cove is voor mijn gevoel de mooiste map die tot nu toe voor Black Ops II is gemaakt. Hoewel Cove een mooie map is voor snipers, is het ook erg leuk om gewoon langs het strand te rennen en passanten neer te knallen.

Na drie behoorlijk goede maps sluit ik af met Detour. Ik wil niet zeggen dat de map slecht is, maar hij is wel heel rommelig. Je zou zelfs kunnen zeggen dat hij wat chaotisch is. Qua speelstijlen heeft de map voor iedereen wel iets te bieden, maar er is niets aan de map dat er echt uitspringt. Dat echt leuk is. Waar je de map om zal herinneren. Het is gewoon ‘een’ map als vele anderen in vele andere games.

Ondergronds gespuis

Het is traditie. Iedere DLC van Black Ops II bevat een nieuwe Zombies game en met Burried gaan we dan ook onder de grond. Daar blijkt namelijk een complete westernstad te staan die overrompeld is door de ondoden.

Gelukkig bevat deze stad ook een onverwachte hulp in de vorm van de Big Guy. Deze reus zit in de gevangenis en kan, wanneer je de sleutel hebt gevonden, zijn brute kracht in jouw voordeel inzetten. Daarbij slaat hij de ene na de andere zombie terug de grond in maar…. Raak hem niet met jouw eigen kogels. De grote vriendelijke reus trekt dan een sprintje terug naar zijn cel en het is dan aan jou om de sleutel weer terug te vinden.

Het is ook gemakkelijker geworden om jouw favoriete wapens te pakken te krijgen. Jij krijgt namelijk de controle over de wapens die op plekken met vraagtekens verschijnen. Met het juiste wapen op het juiste plekje is het goed vertoeven in Burried.

Burried is naar mijn idee de zombies map waar de meeste uurtjes aan zijn verbrandt. De map is prachtig en beval alle elementen die een stad een echte westernstad maken van een saloon tot een jailhouse, alles lijkt aanwezig.

Ray Gun Mark II

In Uprising kregen de online gamers het peacemaker wapen om tegenstanders mee af te knallen. Met de release van Vengeance voegt Activision eindelijk een nieuw wapen toe voor zombies spelers. Het gaat om de nieuwe Ray Gun Mark II. Een futuristisch wapen gemaakt om dwars door zombies heen te branden.

De Ray Gun Mark II is beschikbaar in alle zombies maps waardoor je in één keer de hele serie een upgrade geeft. In de game is de Ray Gun Mark II letterlijk een superwapen die een enorm verschil maakt. Vooral in Bus Depot maakte dit wapen het spel een stuk leuker.

Conclusie

Van de vier nieuwe maps van Vengeance zijn drie echt spectaculair geworden. De echte waarde van Vengeance zit hem echter in Burried. Een prachtig nieuw zombies avontuur dat fans van de serie enorm zullen waarderen. Daarnaast is de Ray Gun Mark II een prettige toevoeging aan de eerdere games.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.