Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: BBC Wild Arabïa (Blu-Ray & DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prachtige beelden
  • Prachtig geluid
  • Mooie vertellingen

THE BAD

  • Soms iets overgeromantiseerd

Als het om eye candy voor jouw home entertainment set gaat, dan heb je ongetwijfeld al een paar prachtige schijfjes van de BBC Earth-serie in huis. Vandaag lees je dan ook alles over één van de nieuwste releases van de BBC. Ik heb het over de BBC Earth blu-ray van Wild Arabïa.

Wild Arabïa is een drieluik van de BBC waarin de Britse staatsomroep je meeneemt naar het Arabische schiereiland. We ontmoeten de mensen, de cultuur en natuurlijk ook de natuur in het gebied. De BBC staat namelijk garant voor prachtige beelden van prachtige dieren.

In drie afleveringen verwoord de Britse Alexander Siddig hoe de cultuur en de natuur van het Arabische schiereiland in elkaar steken. Dit begint enigszins overgeromantiseerd, maar gaat al snel over op het vertelen van feiten over mens en dier.

Wild-Arabia-Unboxing

Conclusie

Het nare van blu-rays als deze is dat ik weinig kan vertellen over verhaallijnen. In plaats daarvan zijn ze afgevuld met informatie. Teveel om op te noemen. En dan nog de beelden. Stuk voor stuk (nouja, bijna allemaal) prachtig geschoten. BBC Earth Wild Arabïa is één van die discs waardoor je weer weet waarom je nou een mooie Full HD TV en een prachtig audiosysteem hebt aangeschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.