Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Plug: All je data, op al je devices, overal

Het zou maar zo een NAS kunnen zijn, de nieuwe Plug. Een klein, handig apparaatje dat all jouw data overal beschikbaar maakt. Daarnaast bevat Plug heel wat handige software.

Plug kan iedere externe drive of stick via USB beschikbaar maken op jouw thuisnetwerk. Daarnaast is het mogelijk om media via upnp te delen met je TV’s en andere mediaplayers. Het is dus eigenlijk een kleine NAS die je zelf in kunt richten.

Met behulp van slimme software, is het ook mogelijk om de opslagcapaciteit van jouw PC’s en MAC’s te verplaatsen naar de Plug. Zo maakt het niet uit achter welk apparaat je zit, want al je content is overal en altijd beschikbaar.

Net als bij cloud diensten zoals Dropbox, is het mogelijk om grote bestanden via e-mail met anderen te delen en kunnen mappen bijvoorbeeld beschikbaar worden gesteld voor collega’s. Daarmee zit de waarde van Plug niet alleen in de hardware, maar ook in de software.

Hoe verhoudt Plug zich tegenover een eigen NAS? Waarschijnlijk is het stroomverbruik wat minder. Je kunt geen apps draaien op de Plug en ik verwacht niet dat de data veilig is. Dat wil zeggen, het is niet mogelijk om een tweede schijf als duplicaat te laten draaien (RAID). Een NAS kan dit wel bieden.

Plug is dus vooral handig voor iedereen die snel extra opslagruimte wenst zonder behoefte aan extra veiligheid.

Plug is een Kickstarter die al ruimschoots gefinancierd is. Doe je mee met Kickstarter, kun je hem nu nog goedkoop krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.