Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ook Mad Catz maakt een Android gameconsole

Met de introductie van de M.O.J.O. laat gamingaccessoirefabrikant Mad Catz zien dat het ook in staat is om een Android spelcomputer ala de OUYA neer te zetten. Hoewel de exacte specs nog niet zijn onthuld, weten we al wel een paar dingen.

Natuurlijk zal de console in staat zijn om 1080p beelden weer te geven. Daarnaast krijg je twee USB poorten voor het aansluiten van muizen, toetsenborden en andere accessoires. Naast accessoires van Mad Catz zelf, kunnen er ook andere accessoires van andere fabrikanten aan worden gekoppeld. Het grote voordeel van een open source systeem ;-).

Ook zie ik nog een micro-USB aansluiting. Deze zal mogelijk worden gebruikt voor firmware updates en met een verloopsnoertje om een extra USB aansluiting mogelijk te maken. Dit hebben we bij meer Android settop boxen gezien.

Mad-Catz-MOJO-Back

Ook zal de M.O.J.O. gebruik gaan maken van Google Play in plaats van een eigen app store op te zetten. Het voordeel is dat je games niet opnieuw hoeft te kopen, het nadeel is dat je niet altijd zeker kan zijn of ze ook echt werken. Dit is een probleem voor veel Android mini PC’s die we op dit moment zien. Ik ben dan ook benieuwd hoe Mad Catz de kwaliteit gaat borgen.

Verder heeft de M.O.J.O. de beschikking over een microSD slot zodat je de opslagcapaciteit kunt vergroten en is het mogelijk om gebruik te maken van bluetooth 4.0.

Mad Catz gaat de M.O.J.O. onthullen tijdens de GamesCom, dus dan hoor je meer van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.