Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Na de One, komt HTC met de kleine HTC One Mini

Na een succesvolle lancering van de high-end HTC One Android smartphone, volgt HTC het toestel op met een kleinere uitvoering. Het gaat om de HTC One Mini. Net als bij de kleinere Galaxy SIII en S4 van Samsung zijn ook de specs teruggebracht.

Hoewel de HTC One Mini het uiterlijk van haar grote broer heeft geleend, vinden we onder de motorkap een hele andere chipset. Waar de One voorzien is van een royale quad-core 1.7GHz CPU, ga je nu terug naar een dual-core op 1.4GHz. Daarnaast ga je ook terug naar 1GB aan RAM.

HTC-One-Mini-Black

Qua scherm krijg je geen 469 pixels per inch, maar 342 pixels per inch verspreid over een beelddiagonaal van 4,3 inch. Dat klinkt wat minder leuk, maar je houdt toch nog een mooie resolutie van 1200×720 over. Op papier een prima display om films op te kijken.

De HTC One Mini is dus niet alleen minder groot, maar ook minder sterk. Het voordeel hiervan is dat de HTC One Mini vooral ook minder duur is. De HTC One Mini koop je namelijk al voor €449. Voor dat geld krijg je wel de laatste features van HTC als BoomSound en Blinkfeed en de HTC UltraPixel camera die wel heel lichtsterk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.